Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove cijene

Od ponoći jeftinije gorivo, evo koliko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naftni derivati pojeftinit će za od 16 do 18 lipa po litri, a najviše cijene naftnih derivata koje je objavilo Ministarstvo gospodarstva vrijedit će iduća dva tjedna.

Naftni će derivati na hrvatskom tržištu od ponoći pojeftiniti od 16 do 18 lipa po litri, pokazuju podaci Ministarstva gospodarstva koje je u ponedjeljak objavilo najviše razine maloprodajnih cijena naftnih derivata u razdoblju od do 21. siječnja do 3. veljače.

Pročitajte i ovo Benzinska crpka loša vijest Novi udarac po džepu za vozače: Od utorka poskupljuje gorivo Benzinska crpka - 1 Građani nezadovoljni U Novu godinu sa skupljim gorivom: Dnevnik Nove TV doznaje na što posebno treba paziti

Prema tim podacima, naftne će kompanije u iduća dva tjedna moći imati najvišu cijenu eurosupera BS 95 od 10,15 kuna po litri, što je 16 lipa manje od dosadašnjih 10,31 kunu.

Za 17, odnosno 18 lipa po litri pojeftinit će eurosuperi 98 i 100, pa će se eurosuper BS 98 od ponoći prodavati po 10,45 kuna (do sada 10,62 kune), a eurosuper BS 100 stajat će 10,65 kuna (do sada 10,83 kune).

Dio novca od trošarina na gorivo umjesto za autoceste ići će Hrvatskim željeznicama

Za 18 lipa po litri pojeftinit će i eurodizel i loživo ulje, pa će nova najviša cijena eurodizela BS od sutra biti 9,65 kuna (do sada 9,83 kune).

Plinsko ulje, odnosno lož ulje od sutra će moći imati najvišu cijenu od 6,57 kuna po litri (do sada 6,75 kuna).

Za 17 lipa po litri pojeftinit će plavi dizel i nova cijena plinskog ulja obojanog plavom bojom je 6,13 kuna (do sada 6,30 kuna).

Ministarstvo je najviše razine maloprodajnih cijena u idućem dvotjednom razdoblju utvrdilo temeljem Pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Prema tom Pravilniku, Ministarstvo svaka dva tjedna utvrđuje i objavljuje najviše razine maloprodajnih cijena derivata, a promjene ponajviše ovise o kretanju cijene naftnih derivata na mediteranskom tržištu te tečaju američkog dolara. Najveća dopuštena promjena najviše maloprodajne cijene je tri posto u slučaju rasta, a najviše šest posto u slučaju pada cijena, predviđa Pravilnik.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene