Zagrebački vatrogasci imali su pune ruke posla s intervencijama vezanim uz obilnu kišu, od ispumpavanja vode do uklanjanja srušenih stabala.

Galerija


Kiša koja pada već danima stvorila je probleme u cijeloj Hrvatskoj. U Zagrebu su vatrogasci cijelu subotu prijepodne imali intervencije zbog obilne kiše zbog koje su se čak izlijevali zagrebački potoci. Onaj u Maksimiru je toliko nabujao da je i tramvaj "zaplivao". Čitateljica Tihana Šolaja snimila je potok kod Agronomskog i Šumarskog fakulteta, a ističe da je vode bilo na tračnicama do Hondlove.

Vezani članci Zabranjeno pušenje (Foto: PR) Za zagrijavanje: Party vikend u Zagrebu počinje besplatnim koncertom Zabranjenog pušenja! Poplavljena ulica u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ''Grad koji teče'' ponovno je pod vodom: Obilna kiša poplavila ulice Rijeke, automobili se probijaju kroz bujicu

Od zagrebačkih vatrogasaca doznajemo da su u subotu prijepodne imali desetak intervencija koje su povezane uz obilnu kišu. Intervencije se uglavnom odnose na ispumpavanje vode iz podruma i to u naseljima Donja Dubrava, Maksimir, Sesvete, Popovec, Otok i Sveta Klara.

Dvije intervencije vatrogasaca bile su uklanjanje srušenih stabala u ulicama Štefanovec i Otona Župančića.