Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad temperatura

Pripremite se: Večeras kiša, na Jadranu olujna bura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša nam stiže već kasno poslijepodne, dok se u nedjelju očekuje pad temperature za čak desetak stupnjeva Celzijevih!

S obzirom na približavanje frontalnog poremećaja s Alpa, u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima Hrvatske u poslijepodnevnim se satima očekuje postupni porast naoblake, koji će donijeti osvježenje, a poslijepodne i navečer mjestimice kišu, pljuskove i grmljavinu. Temperatura zraka kretat će se između 25 i 27°C, rekla je dežurna meteorologinja Državnoga hidrometeorološkog zavoda

U Slavoniji, Istri i na sjevernom Jadranu danas se još ne očekuju veće promjena vremena,  možda nešto niže temperature od oko 30°C.  Temperatura zraka znatnije će pasti u nedjelju, kada će vrijeme biti promjenljivo, s kratkotrajnim lokalnim pljuskovima posvuda u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a mogući su pljuskovi i u Dalmaciji, priopćio je DHMZ.

Pročitajte i ovo Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara Jugo; ilustracija Ludo vrijeme Za splitsko područje u ponedjeljak će biti upaljen narančasti meteoalarm: Na istoku Hrvatske zabilježene rekordne temperature, a u Dalmaciji jugo

Olujna bura na Jadranu

U unutrašnjosti Dalmacije danas još vruće i vrlo vruće, no krajem dana na sjevernom Jadranu zapuhat će vrlo jaka, a u noći podno Velebita i olujna bura.

>>
Pripremite se za hladan vikend: Temperature padaju i više od 10 stupnjeva!

Tako će u nedjelju temperatura zraka za desetak stupnjeva biti niža od današnjih vrijednosti, a u unutrašnjosti će se kretati između 22 i 25°C. Na sjevernom Jadranu očekuje se manje osvježenje s padom temperature za više od 5°C, a u Dalmaciji s padom oko 5°C.

Sve je to, ističu u DHMZ-u, ispod prosjeka za ovo doba godine, kada bi prosječne temperature u središnjoj Hrvatskoj trebale biti oko 28°C, a u Dalmaciji oko 30°C.

U Splitu se, primjerice, temperatura zraka od 18. lipnja nije spuštala ispod 30°C, što bi se trebalo prekinuti u nedjelju.

U nedjelju bura na Jadranu

U noći sa subote na nedjelju na sjevernom Jadranu zapuhati će jaka i na udare olujna bura koja će se do kraja nedjelje proširiti na veći dio Jadrana. Temperature mora koje su između 24 i 28°C bit će s prodorom hladnijega zraka od dva do četiri stupnja niže.

Stabilnije vrijeme tek sredinom idućeg tjedna

Početkom idućeg tjedna bura će i dalje puhati, ponegdje jaka i olujna, posebice u ponedjeljak, kada će se još zadržati hladnije vrijeme.

No, u drugoj polovici idućeg tjedna očekuje se ponovni rast temperatura zraka i stabilizacija vremena koja bi se, po prognostičkim izgledima, trebala nastaviti i idući vikend, kada se očekuje lijepo vrijeme i ne ekstremno visoke temperature, a moguće je i malo kiše u zapadnim krajevima i na sjevernom Jadranu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene