Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povećani broj otkazivanja, kažu u HZZO-u, zanemariv je.


Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) potvrdio je u petak da se od najave poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja donekle povećao broj otkazivanja polica u odnosu na uobičajenu dinamiku, no tvrdi da je riječ o zanemarivom porastu i poručuje da će osiguranici do isteka razdoblja na koje su osigurani plaćati istu mjesečnu premiju od 70 kuna.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija Situacija nikad nije bila gora, na listu gotovo svaki dan dolazi nova bolnica koja ne podmiruje obveze: ''Sustav nije održiv'' Sjemenke sezama, ilustracija Opet se povlači: U proteklih nekoliko dana s polica trgovina uklonjeni proizvodi s istim sastojkom

 

 

"Vijest o eventualnom poskupljenju police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a nije tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana uzrokovala otkazivanja polica u značajnijem broju. Iako je primijećen nešto veći broj otkazivanja polica u odnosu na uobičajenu dinamiku, što je posljedica medijskog pritiska prethodnih dana, u odnosu na ukupni broj osiguranika koji imaju ugovorenu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a riječ je o zanemarivim brojkama", odgovoreno je iz HZZO-a na pitanje je li točno da je nakon Vladine najave HZZO-ovu policu otkazao znatan broj osiguranika.

Iz Zavoda poručuju kako bilježe rast broja ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja, osobito putem web servisa.

Potvrdili su kako je HZZO u četvrtak zaprimio službeni nalog Ministarstva zdravlja za promjenom cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja. "Stoga slijedi pravna procedura koju čini stavljanje odluke na javnu raspravu, te potom Upravno vijeće HZZO-a mora donijeti konačnu odluku temeljem detaljne analize i izviješća s javne rasprave", poručuju iz HZZO-a i pozivaju zainteresirane da se uključe u javnu raspravu.

Ministar zdravlja Dario Nakić u srijedu je najavio poskupljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa sadašnjih 70 na 89 kuna, što je izazvalo oštre reakcije umirovljeničkih udruga i parlamentarne oporbe, koji iz najave poskupljenja iščitavaju pogodovanje privatnim osiguravateljima.
(hina)