Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povećani broj otkazivanja, kažu u HZZO-u, zanemariv je.


Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) potvrdio je u petak da se od najave poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja donekle povećao broj otkazivanja polica u odnosu na uobičajenu dinamiku, no tvrdi da je riječ o zanemarivom porastu i poručuje da će osiguranici do isteka razdoblja na koje su osigurani plaćati istu mjesečnu premiju od 70 kuna.

Vezani članci Aida Mujkić i Domagoj Mikć Roditelji diljem Hrvatske očajni zbog manjka pedijatara: "Molim Boga da mi dijete bude zdravo" Slika nije dostupna Što sve odsad moraju plaćati građani koji nemaju dopunsko osiguranje? Oglasio se HZZO i pojasnio detalje

 

 

"Vijest o eventualnom poskupljenju police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a nije tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana uzrokovala otkazivanja polica u značajnijem broju. Iako je primijećen nešto veći broj otkazivanja polica u odnosu na uobičajenu dinamiku, što je posljedica medijskog pritiska prethodnih dana, u odnosu na ukupni broj osiguranika koji imaju ugovorenu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a riječ je o zanemarivim brojkama", odgovoreno je iz HZZO-a na pitanje je li točno da je nakon Vladine najave HZZO-ovu policu otkazao znatan broj osiguranika.

Iz Zavoda poručuju kako bilježe rast broja ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja, osobito putem web servisa.

Potvrdili su kako je HZZO u četvrtak zaprimio službeni nalog Ministarstva zdravlja za promjenom cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja. "Stoga slijedi pravna procedura koju čini stavljanje odluke na javnu raspravu, te potom Upravno vijeće HZZO-a mora donijeti konačnu odluku temeljem detaljne analize i izviješća s javne rasprave", poručuju iz HZZO-a i pozivaju zainteresirane da se uključe u javnu raspravu.

Ministar zdravlja Dario Nakić u srijedu je najavio poskupljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa sadašnjih 70 na 89 kuna, što je izazvalo oštre reakcije umirovljeničkih udruga i parlamentarne oporbe, koji iz najave poskupljenja iščitavaju pogodovanje privatnim osiguravateljima.
(hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju