Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olga Kavran

'Od Hrvatske još nismo dobili tražene dokumente'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica glavnog haškog tužitelja Olga Kavran kazala je danas u Haagu kako haaško tužiteljstvo još od Hrvatske nije dobilo dokumente o djelovanju topništva u Oluji koje traži obvezujućim nalogom za predmet 'Gotovina, Čermak i Markač'.

Upitana na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare u sjedištu Haaškog suda je li Tužiteljstvo u međuvremenu primilo od Hrvatske tražene dokumente o djelovanju topništva Kavran je odgovorila da do sada u tom pitanju nije bilo napretka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Progovorio i pilot Lolita Express - mračna tajna koja povezuje Clintona, Trumpa i Eipsteina: Žrtve otkrile detalje paklenog aviona i kreveta na kojem su ispunjavale bolesne fantazije bogataša Vozačka dozvola Gen2 - 2 Gen2 Počelo izdavanje nove vozačke dozvole: Pogledajte kako izgleda

>> 'Obrani generala Gotovine omogućili smo uvid u arhive'

Tužiteljstvo od studenoga 2006. traži od Hrvatske više dokumenata za suđenje protiv trojice hrvatskih generala optuženih za zločine počinjene u Oluji, a Hrvatskoj je u rujnu 2008. izdan obvezujući nalog. Neki od dokumenata koji se tiču specijalne policije u međuvremenu su dostavljeni.

Tužiteljstvo još uvijek zahtijeva više od sto dokumenata vezanih uz predmet 'Gotovina, Čermak i Markač' za koje je uvjereno da su nastali u vrijeme Oluje dok Hrvatska smatra da se radi o broju od ukupno 23 dokumenta.

Nekoliko zemalja članica EU tijekom ožujka izrazilo je rezerve u pogledu otvaranja pregovora s Hrvatskom u poglavlju Pravosuđe i temeljna prava, zbog pitanja dostave dokumenata u slučaju 'Gotovina, Markač i Čermak'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene