Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispraćaj umjetnice

Od Gite Šerman-Kopljar oprostila se brojna rodbina i obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na osječkom groblju sv. Ane danas su se od poznate kazališne i filmske umjetnice te operne pjevačice Gite Šerman-Kopljar, majke voditelja Dnevnika Nove TV Saše Kopljara, koja je preminula 25. veljače u 79. godini života, oprostili obitelj, rodbina, prijatelji i brojni Osječani.

Komemoracija je održana u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje je Gita provela najveći dio svoga umjetničkog života. Kolege glumci prisjećali su se njenih najvećih uloga.

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog Ništa se ne zna "Svi nas odbijaju, dobili su zabranu!" Glasnogovornica Navaljnog otkrila strašne detalje kroz koje prolaze Sjećanje na Alekseja Navaljnog Slaže se i njegova majka Navaljnova glasnogovornica: "Planiramo javni oproštaj od Alekseja"

Gita Šerman rođena je u Osijeku 1930. godine. Bila je solistica Opere Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci te u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Bila je dugogodišnja vokalna solistica Slavonskog tamburaškog društva Pajo Kolarić, s kojim je koncertirala po cijelom svijetu.

>> Odlazak osječke glumice Gite Šerman-Kopljar

Kao glumica nastupila je i u nekoliko filmova, među kojima su 'Djed i baka se rastaju', 'Hildegard' i 'Duga mračna noć'. Dobitnica je Nagrade grada Osijeka, 1972. godine. Za Jugoton je snimila više samostalnih ploča, a predsjednik Stjepan Mesić je 2003. godine zbog neizmjernog doprinosa umjetnosti odlikovao ordenom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene