Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pripremite se

Sunca ćemo imati "na kapaljku": Zbog olujnih udara vjetra u nekim dijelovima Hrvatske mogući su i problemi u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjenjivo i dosta kišovito, u unutrašnjosti i svježe vrijeme, bilo je u utorak gotovo u svim krajevima osim na krajnjem jugu, gdje su temperature dosegnule i 30 stupnjeva.

U unutrašnjosti je bilo oko 20 stupnjeva što je svakako ispod klimatološkog prosjeka za srpanj. U srijedu ujutro padat će kiša, a ponegdje će, uglavnom na Jadranu, biti i jačeg nevremena. Nakon toga dolazi sunčanije i toplije vrijeme barem na dan ili dva.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku, ilustracija Vremenska prognoza Budite spremni na promjenu vremena: Stižu nam pljuskovi i grmljavina, za dio Hrvatske upaljeno crveno upozorenje Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine

U srijedu će ujutro posvuda biti oblačno i još uvijek kišovito, a mogući su i grmljavinski pljuskovi, osobito na Jadranu i u gorskom dijelu. Samo na jugu bit će i sunčanih razdoblja. Bit će i dosta vjetrovito, i to ne samo na Jadranu, gdje će zapuhati umjerena i jaka bura, nego će i u unutrašnjosti puhati umjeren sjeverac.

Poslijepodne nas čeka razvedravanje i uglavnom suho vrijeme. Umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak puhat će i dalje, a temperatura će iznositi od 22 do 24 stupnja.

Na istoku će također biti sunčanije, ali s mogućim poslijepodnevnim lokalnim grmljavinskim pljuskovima. Puhat će slab do umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak

Vjetrovit dan bit će i na Jadranu, gdje će bura podno Velebita imati i olujne udare, zbog čega su mogući problemi u prometu. Malo kiše može još pasti u gorju, ali većinom će ipak biti sunčano.

Južni dio poslijepodne očekuje naoblačenje uz kišu i grmljavinske pljuskove. Kasnije poslijepodne razvedrit će se na sjevernijem dijelu, a zapuhat će umjerena do jaka bura.

UV indeks na zapadu će u srijedu biti vrlo visok, a u ostalim krajevima umjeren do visok, na jugu uz oblačan dan čak i nizak.

Sljedećih dana slijedi mali predah od kiše, bit će opet sunčano i vrlo toplo, ali ne zadugo jer nova kiša slijedi već za vikend.

Na Jadranu će također do vikenda biti mirnije i sunčanije, a u subotu stižu novi pljuskovi i kiša.   

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene