Bez gužvi i dugih čekanja u čekaonicama i bez učestalih zvanja svog obiteljskog liječnika. Od četvrtka će to biti realnost, jer kreće portal za pacijente.


Ako ste korisnik sustava e-građani, već danas moći ćete pristupiti portalu za pacijente. Primjerice, svome liječniku napišete poruku kako Vam treba recept za određeni lijek.

Vezani članci Zaklada Ana Rukavina - 3 Na Valentinovo prije 15 godina krenula je Zaklada Ana Rukavina: ''Hvala darivateljima koji su darovali dio sebe'' Ilustracija Liječnici nedostupni, pacijenti pišu HZZO-u: U tri mjeseca dobili gotovo 2700 pritužbi

Liječnik dobije poruku i odmah pošalje recept u ljekarnu. U samo nekoliko trenutaka zatraženi recept možete podignuti u ljekarni.

"Mi smo jedva dočekali ovakvo nešto. Nadamo se da će nam ovo doista pomoći jer je otvoren jedan novi kanal komunikacije koji je tako moderan i tako jednostavan za većinu naših pacijenata", ističe Hrvoje Tiljak, obiteljski liječnik.

"Mislim da je to jako dobra ideja i da je to jako praktično. Uštedi se puno vremena", kaže pacijentica Vesna.

"Mislim da je to dosta elegantno i za zdravstveno osoblje i za pacijente. Jer u trenutku iz svog doma rješavate recepte, naručivanja", dodaje Hrvoje, također pacijent.

Na ovaj se način želi rasteretiti silne administracije liječnike primarne zdravstvene zaštite i omogućiti bolju komunikaciju s pacijentima.

"To će osloboditi prostor za pacijente u potrebi koji moraju dolaziti na preglede i kojima moramo posvetiti više vremena", smatra doktor Tiljak.

Za 10 dana portal će dobiti i svoju mobilnu aplikaciju. Koju, će u prvoj fazi koristiti oko milijun i pol pacijenata i 1.000 ordinacija iz cijele Hrvatske.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju