Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zove se Abdoulie Jobe, ima 26 godina i dolazi iz Gambije - zemlje u kojoj predsjednik provodi samovolju, dobra mjesečna plaća iznosi 650 kuna, zdravstvo i školstvo se plaćaju, a tisuće mladih života izgube se na ilegalnom putu do Europe.


U Gambiji nema perspektive, nema mogućnosti izbora. Abdoulie je u Hrvatsku došao legalno i postao punopravni član akademske zajednice i to zahvaljujući jednom čovjeku.

Vezani članci Legija stranaca - 4 Reporter Zoran Marinović ušao je u vojarnu u kojoj se obučavaju najelitnije postrojbe Legije stranaca: "Jedini način odlaska je u vozilu hitne..." Snimka krađe invalidskih kolica Kristine Terihaj Pijana družina uništila joj invalidska kolica, njezine ruke i noge. Sve im je oprostila: "Oni su samo sagnuli glavu i počeli plakati"

Čovjeku koji je smogao hrabrosti i pomogao nekome koga nije vidio nikada u životu, koji živi na drugom kontinentu.

No od 7 milijardi ljudi na svijetu šansa da se povežu baš njih dvojica je nevjerojatna - jer Abdoulie je crnac, a čovjek koji mu je pomogao, Marijo, albino bijelac!

Priču o nevjerojatnom prijateljstvu pogledajte večeras u Provjerenom.

Prijateljstvo na Murteru: Svinja Gnjuro i terijer Kimbo - najbolji frendovi

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.