Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijest da je bivši premijer Ivo Sanader zatražio aktiviranje svog zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru komentirao je i Nenad Stazić.


SDP-ov zastupnik Nenad Stazić je komentirao kako je očito da stojimo pred prijevremenim izborima.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Vraća se da bi stao uz svoje ljude koji sjede u Remetincu' Slika nije dostupna 'Zamolite Sanadera da u interesu gospodarstva šuti do kraja mandata'

'Sukobi unutar HDZ-a okovali su zemlju i ne ide se naprijed, ni za milimetar. Ovaj Sanaderov potez taj sukob samo produbljuje. Sanader okuplja ili je već okupio dovoljan broj HDZ-ovih zastupnika da dovede do blokade Sabora, što znači da se, eventualno, ne bi mogao izglasati proračun za iduću godinu, a to onda znači automatski i pad vlade', obrazložio je Stazić svoj stav da Sanaderova najava povratka u zastupničke klupe znači i skore prijevremene izbore, koje SDP, naglasio je, traži više od godinu dana.

Na upit novinara ispred SDP-ove središnjice kakav će biti odnos njegove stranke prema Sanaderu, s obzirom na očekivanja da neće biti sklon svojoj bivšoj stranci i vladi, odgovorio je kako je pitanje hoće li Sanader uopće dolaziti u Sabor.

'Bitno je da je smanjio broj ruku koje podržavaju vladu'

'Bitno je da je on smanjio broj ruku koje podržavaju ovu vladu, za sada za jednu, svoju, a dalje ćemo vidjeti', rekao je Stazić, naglasivši da njegova stranka nema nikakvog razloga surađivati sa Sanaderom. 'SDP ima svoju politiku, svoje zahtjeve za prijevremenim izborima, koje ponavljamo već više od godinu dana', kazao je.

>> Karamarko: Mandati se skidaju

>> 'Ovaj politički cirkus koštat će nas živaca'

Vlada je, smatra Stazić, trebala sama odstupiti već nakon što je predsjednik kluba HDZ-ovih saborskih zastupnika Andrija Hebrang nedavno javno priznao kako je Sanaderu sugerirao da kao razlog svog odlaska u javnosti navede slovensku blokadu hrvatskih pregovora za članstvo u EU.

To Hebrangovo priznanje Stazić je ocijenio nevjerojatnim za zemlju koja se hvali da je demokratska. 'To da predsjednik Kluba zastupnika vladajuće stranke priznaje da je za saborskom govornicom, govoreći u ime Kluba, lagao naciji o jednoj tako bitnoj stvari kakva je odlazak premijera s funkcije, to stvar dovodi do apsurda', poručio je, upitavši tko uopće više može vjerovati i Hebrangu, i vladi i stranci u čije je ime govorio.

Vlada je sama trebala odstupiti nakon Hebrangovog priznanja da je lagao, rekao je Stazić

'Priznati da ste lagali naciji je nečuveno'

'Priznati da ste lagali naciji je nešto nečuveno. To je apsolutno intolerantno. I sama ta činjenica, i da nema Sanadera i svih ovih afera, bila bi dovoljna da vlada odstupi', rekao je Stazić. Upitan nije li još apsurdnije da Hebrang nakon tog priznanja ne trpi nikakve sankcije i tko ga uopće može sankcionirati, odgovorio je kako ga, da to želi i uopće smatra potrebnim, može sankcionirati njegova stranka.

'Ali, njegova stranka očito misli da Hebrang radi dobro i da je to zapravo ostvarenje njihove politike - doći i lagati, svjesno i namjerno znati da lažeš, govoriti laži cijeloj naciji u izravnom televizijskom prijenosu i onda to još u televizijskom dnevniku i radijskoj emisiji i priznati', poručio je Stazić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju