Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Očekuje se nova presuda Marku Marinoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Disciplinski sud Hrvatske odvjetničke komore u srijedu će objaviti presudu zadarskom odvjetniku Marku Marinoviću, protiv kojega se vodi ponovljeni postupak zbog odavanja službene tajne u slučaju Ane Magaš.

U prvom postupku Marinović je zbog otkrivanja pojedinosti o slučaju svoje klijentice, osuđene za ubojstvo supruga, kažnjen s devet godina zabrane bavljenja odvjetništvom.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Slika nije dostupna Od nepoznate letjelice FOTO: U polju pronašao misteriozne krugove

No, iako je Disciplinski sud utvrdio da je na taj način počinio teške povrede dužnosti i naštetio ugledu odvjetništva te izrekao najoštriju kaznu u svojoj povijesti, Viši disciplinski sud uvažio je Marinovićevu žalbu i slučaj zbog proceduralne pogreške vratio na početak.

U HOK-u se doznaje da je Disciplinski sud danas dovršio dokazni postupak i zaključio raspravu, a izricanje presude najavio za srijedu u 14 sati. 

Zadarski je odvjetnik nekoliko mjeseci bio nedostupan krovnoj organizaciji, koja mu poziv za raspravu nije uspjela uručiti niti na jednoj od njegovih poznatih adresa. Tako su zbog njegovih nedolazaka propala dva ročišta zakazana za ožujak i travanj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene