U 14 sati počeo je novi prosvjed protiv branitelja-prosvjednika u Savskoj 66, no odaziv je i više nego katastrofalan. Na glavnom zagrebačkom Trgu okupilo se tek - šest prosvjednika.


14.35 - S obzirom na tek šest okupljenih na prosvjedu Occupy Croatia, upitno je hoće li uopće biti i povorke do branitelja i njihovog šatora u Savskoj 66.

Vezani članci Gradske službe čiste Barcelonu nakon nereda (Foto : Dnevnik.hr) Reporterka Katarina Alvir iz Barcelone: "Za danas nisu najavljeni novi prosvjedi, ali to ne znači da ih neće biti" Prosvjed Pravda za djevojčice u Zagrebu (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Građani izašli na ulice i trgove zbog silovanja djevojčice u okolici Zadra: "Ovdje smo zbog tebe i svih drugih žrtava"

14.10 - Prije početka prosvjeda na Trgu bana Jelačića rasporedili su se i policajci, no čini se kako za njih neće biti posla.

Pokret Occupy Croatia najavio je ranije antiprosvjed s početkom u 14 sati protiv branitelja u Savskoj 66 pod nazivom "Za jednakost, pravednost i slobodu".

Kao i prije mjesec dana, planirali su se okupiti na Trgu bana Jelačića odakle i krenuti prema braniteljima koji prosvjeduju ispred ministarstva.

U najavi prosvjeda na Facebooku iz pokreta Occupy Croatia su najavljivali kako će 'marš biti usmjeren na samoproglašenu nadpolitičku instituciju šator-grad u Savskoj 66 kojemu je osnovna zadaća nametanja njima prihvatljivih ultranacionalističkih, i teoloških, društvenih vrijednosti i gušenja univerzalnih vrijednosti - jednakost, pravednost i sloboda!'

VIDEO 'Iza prosvjeda protiv hrvatskih domoljuba stoji Zoran Milanović'

Occupy Croatia prosvjedovao je i prije mjesec dana, međutim, bez previše uspjeha jer ih se okupilo jedva nekoliko desetaka. Branitelji su istovremeno, kada su prosvjednici s Trga krenuli prema njima, formirali povoruku koja je išla ispred zgrade u kojoj živi premijer Zoran Milanović.

Policija se pobrinula da se dvije skupine prosvjednika ne sretnu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook