Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvao nesreću i nije pružio pomoć

Obustavljen stegovni postupak protiv suca Lozine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno sudbeno vijeće danas je obustavilo stegovni postupak protiv suca uskočkog odjela Županijskog suda u Splitu Slavka Lozine, poznatog po presudi u slučaju Lora, kojeg se teretilo da je 2002. izazvao prometnu nesreću nakon koje nije pružio pomoć teško ozlijeđenoj osobi.

Stegovni postupak obustavljen je jer na ročište nije došao nitko iz Ministarstva pravosuđa koje je pokrenulo postupak, ali i zato jer je Lozina u međuvremenu oslobođen krivnje pravomoćnom presudom u kaznenom postupku, objasnio je Hini glasnogovornik DSV-a Bojan Bugarin.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 1 Presuda za ratni zločin Obrazloženje presude Glavašu: "Uzeli smo u obzir da je izuzetno zaslužan za obranu grada" Slika nije dostupna Dvojbeno vođenje postupka protiv Cvika

Lozinu je zbog narušavanja ugleda suda i sudačke časti još prije sedam godina stegovno prijavila tadašnja ministrica pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović. No, sadašnji ministar Ivan Šimonović, za čijeg je mandata Lozina izabran u red odabranih uskočkih sudaca, nije se izjasnio na zahtjev DSV-a treba li nastaviti postupak protiv Lozine.

U međuvremenu je Lozina u ponovljenom postupku na šibenskom Općinskom sudu oslobođen optužbe da je pobjegao s mjesta nesreće i nije pružio pomoć ozlijeđenom, ali je uvjetno osuđen zbog izazivanja prometne nesreće, za što ga je DSV već ranije oslobodio stegovne odgovornosti. Obustavljen je i stegovni postupak protiv suca Županijskog suda iz Zlatara Miljenka Pospiša jer je predsjednik suda odustao od stegovnog progona.

>> Sudac Lozina pritvorio retardiranog mladića

Unatoč najavama, DSV danas nije raspravljao o stegovnoj odgovornosti zagrebačkog istražnog suca Borisa Ivančića koji je tražio odgodu ročišta. Protiv Ivančića se ponavlja postupak nakon što mu je Ustavni sud uvažio žalbu na ranije izrečeni ukor. Ivančić je ukoren jer je sudsku čistačicu optužio da mu je ukrala lisnicu, za koju se naknadno utvrdilo da ju je izgubio.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene