Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno sudbeno vijeće danas je obustavilo stegovni postupak protiv suca uskočkog odjela Županijskog suda u Splitu Slavka Lozine, poznatog po presudi u slučaju Lora, kojeg se teretilo da je 2002. izazvao prometnu nesreću nakon koje nije pružio pomoć teško ozlijeđenoj osobi.


Stegovni postupak obustavljen je jer na ročište nije došao nitko iz Ministarstva pravosuđa koje je pokrenulo postupak, ali i zato jer je Lozina u međuvremenu oslobođen krivnje pravomoćnom presudom u kaznenom postupku, objasnio je Hini glasnogovornik DSV-a Bojan Bugarin.

Vezani članci Slika nije dostupna Petrač na sudu zbog prijetnji sucu Turudiću Slika nije dostupna Sudac Lozina pritvorio retardiranog mladića

Lozinu je zbog narušavanja ugleda suda i sudačke časti još prije sedam godina stegovno prijavila tadašnja ministrica pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović. No, sadašnji ministar Ivan Šimonović, za čijeg je mandata Lozina izabran u red odabranih uskočkih sudaca, nije se izjasnio na zahtjev DSV-a treba li nastaviti postupak protiv Lozine.

U međuvremenu je Lozina u ponovljenom postupku na šibenskom Općinskom sudu oslobođen optužbe da je pobjegao s mjesta nesreće i nije pružio pomoć ozlijeđenom, ali je uvjetno osuđen zbog izazivanja prometne nesreće, za što ga je DSV već ranije oslobodio stegovne odgovornosti. Obustavljen je i stegovni postupak protiv suca Županijskog suda iz Zlatara Miljenka Pospiša jer je predsjednik suda odustao od stegovnog progona.

>> Sudac Lozina pritvorio retardiranog mladića

Unatoč najavama, DSV danas nije raspravljao o stegovnoj odgovornosti zagrebačkog istražnog suca Borisa Ivančića koji je tražio odgodu ročišta. Protiv Ivančića se ponavlja postupak nakon što mu je Ustavni sud uvažio žalbu na ranije izrečeni ukor. Ivančić je ukoren jer je sudsku čistačicu optužio da mu je ukrala lisnicu, za koju se naknadno utvrdilo da ju je izgubio.(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju