Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na premijera

Milanović nakon Oreškovićevog obraćanja: Izbori su u 9. mjesecu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obraćanje Tihomira Oreškovića izazvalo je lavinu komentara u političkim krugovima.

Interes za praćanje premijerovog obraćanja bio je velik među zastupnicima u Saboru, a odmah su stigle i prve reakcije zastupnika.

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru Građani na biralištima Iznenađenje s Pantovčaka Kako je Milanoviću palo na pamet da izbori budu u srijedu, a ne u nedjelju?

Šef SDP-a Zoran Milanović poručio je da će izbori biti u 9. mjesecu.

SDP-ovac Željko Javanović i dalje smatra da su jedino rješenje izbori. 'Da je pravi fajter, Orešković bi sam smijenio Karamarka  i Petrova. Jedino rješenje su novi izbori', poručio je Jovanović.

Pero Ćorić iz HSP-AS izjavio je da je takvo nešto od premijera i očekivao te da nije iznenađen njegovim porukama.

 

 

Marija Lugarić iz SDP-a također je reairala na društvenim mrežama, ponovivši na Twiteru: 'Game over'

 

Ruža Tomašić čestitala premijeru

'Čestitam predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću na odlučnosti koju je iskazao na današnjoj tiskovnoj konferenciji kao i na uklanjanju prijetnje destabilizacije Republike Hrvatske. Smatramo da je međusobnim svađama i otvorenom netrpeljivošću dvojice potpredsjednika vjerodostojnost Vlade ozbiljno narušena te da u slučaju da jedan od njih dvojice ostane u Vladi, u ovoj situaciji ne bi više uživao povjerenje druge strane. Nadamo se da će HDZ i Most staviti interese Republike Hrvatske ispred svojih partikularnih stranačkih interesa te predložiti na potpredsjednička mjesta osobe koje nemaju repove iz prošlosti i koje će nastaviti raditi, bez fige u džepu, za dobrobit Hrvatske, hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana. Nadamo se, također, da su HDZ i Most, kao i svi oni iz oporbenih redova koji zagovaraju prijevremene izbore, razumjeli koliko bi to stajalo Republiku Hrvatsku. Ovo je državnički potez premijera na kojemu mu još jednom čestitamo', stoji u priopćenju kojeg je Ruža Tomašić poslala medijima.

Jandroković: Politički kaos koji treba završiti što prije

Saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković aktualnu je situaciju u Vladi nazvao u petak "političkim kaosom koji treba završiti što prije".

"Radi se o političkom kaosu koji zaista treba završiti što je prije moguće. Ovo više ne izgleda ozbiljno i treba razmišljati zaista o dobrobiti ove države i dobrobiti građana te bi bilo dobro da ovo sve što prije završi", rekao je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru.

Na pitanje o pozivu premijera dvojici potpredsjednika vlade – HDZ-ovu Tomislavu Karamarku i Mostovom lideru Boži Petrovu da odstupe, ni drugi HDZ-ovi zastupnici nisu bili riječiti.

I dok je HDZ-ov Franjo Lucić za Oreškovićev zahtjev rekao kako je to tek želja predsjednika Vlade te da on ima drugo mišljenje, njegov stranački kolega Goran Marić kaže da ostavku treba dati premijer.

Bulj: Red je da se Petrov očituje

Saborski zastunik Mosta kazao je kako se čuo s Petrovom nakon obraćanja premijera, ali nije želio otkriti što će Petrov učiniti. 'Čovjek radi svoj posao i dalje i naravno da ćete biti obavješteni. Bio bi red da se gospodin Božo Petrov očituje', kazao je Bulj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene