Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obonjan: Potonula kočarica, nema onečišćenja naftom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć oko 19 sati s južne strane otoka Sokol u blizini Obonjana nasukala se i većim dijelom potonula kočarica Knežak iz Zadra kojom je upravljao 41-godišnji kapetan iz Kalija, priopćila je jutros šibensko-kninska Policijska uprava.

Kapetan i svih sedam članova posade sinoć su spašeni i nitko nije ozlijeđen, a u šibenskoj Lučkoj kapetaniji nakon što su jutros ponovo obišli mjesto nesreće, potvrdili su da nije došlo do onečišćenja mora naftom.

Pročitajte i ovo Onečišćenje mora u Istri - 1 Sanacija kod Ližnjana Što je dovelo do velikog onečišćenja mora? "Pokušat ćemo maksimalno očistiti obale i plaže" Onečišćenje kod Splita ZA DNEVNIK NOVE TV Je li onečišćenje mora kraj Splita stiglo iz Lore? O svemu se oglasio MORH

U akciji spašavanja sudjelovala su dva broda Pomorske policije i brod Lučke kapetanije iz Šibenika te kočarice "Kraljica mira" i "Arkaj" iz Tribunja koje su se sinoć zatekle u blizini mjesta nesreće.

Operativno komunikacijski centar šibensko-kninske Policijske uprave o događaju je obavijestio i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Prema informacijama Pomorske policije oko nasukane kočarice sinoć se osjetio snažan miris nafte te je o tomu obaviješten i županijski inspektor zaštite okoliša. No, nakon obavljenog očevida utvrđeno je nije došlo do onečišćenja mora, kazao je šibenski lučki kapetan Janez Lakoš.

Dodao je kako je u tijeku vađenje kočarice, a traje i očevid kako bi se utvrdilo kako je došlo do nasukavanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene