Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednice u hotelima

Gradska vijećnica se obnavlja 6 godina, a izgleda ovako!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obnavljanje gradske vijećnice u Makarskoj traje još od 2007. godine.

Sjednice se već šest godina održavaju u hotelima na što je iz proračuna potrošeno oko 400 tisuća kuna, a brojka bi mogla biti i veća. Na prašnjavom podu vijećnice nalaze se razbacane stvari i hrvatska zastava.

Pročitajte i ovo U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika" Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

'Rekonstrukcija je trebala trajati tri do četiri mjeseca', rekao nam je Siniša Srzić, bivši gradonačelnik Makarske (2001.-2007.).

Ali nije. Šest godina se vlasti mijenjaju, a u vijećnicu se sprema smeće. Samo na izradu projekta i dio građevinskih radova dosad je utrošeno oko 140.000 kuna. Dolaskom Marka Ožića Bebeka 2007. na mjesto gradonačelnika, naručuje se novi projekt koji uključuje rekonstrukciju cijele zgrade. Od tada se sva gradska vijeća održavaju u hotelima.

>>Kajin: I crkve moraju polagati račune kako troše novac iz proračuna!

'Cijena korištenja sala za održavanje sjednica ovisi o dužini sjednice otprilike tri do četiri tisuće kuna po sjednici', rekao je gradonačelnik Makarske Tonći Bilić.

Sve se plaća novcem iz proračuna kojeg pune građani Makarske. 'Nadam se da ćemo sljedeće godine redovite sjednice gradskoga vijeća održavati u gradskoj vijećnici', poručio je Bilić.

Bivši gradonačelnik Bebek nije želio pred kamere.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene