Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opasnost za zdravlje

Objavljeno upozorenje za stanovnike slavonskog grada: Ne boravite na otvorenom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnicima Osijeka ne preporučuje se boravak na otvorenom prostoru u poslijepodnevnim satima, zbog visokih koncentracija prizemnog ozona.

Sukladno informaciji Centra 112, osječka Gradska uprava u srijedu navečer upozorila je Osječane da im se zbog visokih koncentracija prizemnog ozona ne preporuča boravak, ni fizička aktivnost na otvorenom prostoru u vremenu između 17 i 21 sati.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

U priopćenju navode kako ova preporuka posebno vrijedi za malu djecu, starije osobe, kronične bolesnike i trudnice, osobe slabog zdravlja i osjetljive osobe.

"Pretjerano nakupljanje ozona u donjim slojevima atmosfere predstavlja opasnost za ljudsko zdravlje na način da izaziva glavobolju, iritira očnu sluznicu, grlo, nos i dišne puteve", zaključuju iz osječke Gradske uprave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene