Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Objavljene tonske snimke transkripata brijunskog sastanka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U medijima su objavljene tonske snimke dijelova sastanka hrvatskog civilnog i vojnog vrha održanog 31. srpnja 1995. na Brijunima, uoči akcije Oluja.

Na temelju nekih od izgovorenih navoda haško je tužiteljstvo utemeljilo optužnicu protiv hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

Ti se navodi uzimaju kao dokaz o "zločinačkom pothvatu" odnosno progonu srpskog stanovništva.

Tužiteljstvo, među ostalim, u dokaznom materijalu citira pokojnog predsjednika Franju Tuđmana samo do dijela da Srbi moraju nestati, iako se iz nastavka rečenice, što se čuje u nastavku audio zapisa, vidi da je riječ o srpskim vojnim snagama, a ne o stanovništvu.

Na objavljenim isječcima sa brijunskog sastanka održanog četiri dana prije Oluje, zabilježeni su istupi hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, generala Gotovine i Markača, admirala Davora Domazeta te tadašnjeg ministra obrane Gojka Šuška.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene