Maturanti uče (Foto: Dnevnik.hr)
Maturanti uče (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je raspored polaganja državne mature.


Maturantima je danas konačno objavljen raspored polaganja državne mature, koji se mijenjao zbog dugotrajnog štrajka u prosvjeti. Osim novih termina novost je i to da od 1. do 7. lipnja nema ispita.

Vezani članci Slika nije dostupna Stiže najstresnije razdoblje u životu maturanata! Slika nije dostupna ZABRINJAVAJUĆE: 70% maturanata polagat će matematiku na B razini

Esej iz Hrvatskog, prema novom rasporedu, pisao bi se u subotu 16. svibnja 2020., a test iz Hrvatskog u subotu 13. lipnja.

Termin pisanja Engleskog jezika je 26. lipnja. Matematika se nije mijenjala i njezin termin ostaje isti 29. lipnja. Fizika se piše 17. lipnja. 18. lipnja, polaže se Politika i gospodarstvo, dok je termin Biologije prebačen na 12. lipnja.

Kemija i Sociologija na rasporedu su 8. lipnja.

Termin objave prijevremenih rezultata ostaje isti – 13. srpnja. Rok za prigovore je 15. srpnja, a konačni rezultati bit će objavljeni 20. srpnja.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju