Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjene zbog štrajka

Objavljen novi kalendar polaganja državne mature: Maturanti će na ispite ići i subotom

Maturanti uče (Foto: Dnevnik.hr)
Maturanti uče (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je raspored polaganja državne mature.

Maturantima je danas konačno objavljen raspored polaganja državne mature, koji se mijenjao zbog dugotrajnog štrajka u prosvjeti. Osim novih termina novost je i to da od 1. do 7. lipnja nema ispita.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 maturantica otkrila ključ problema Brutalno iskrena objava o državnoj maturi: ''Pogled nakon spoznaje da ipak neće biti gastroskopije preko reda...'' Državna matura, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 evo koja su nova pravila Počela je državna matura: Više od 34.000 učenika na ispite ne smije donositi ni vlastite kemijske olovke

Esej iz Hrvatskog, prema novom rasporedu, pisao bi se u subotu 16. svibnja 2020., a test iz Hrvatskog u subotu 13. lipnja.

Termin pisanja Engleskog jezika je 26. lipnja. Matematika se nije mijenjala i njezin termin ostaje isti 29. lipnja. Fizika se piše 17. lipnja. 18. lipnja, polaže se Politika i gospodarstvo, dok je termin Biologije prebačen na 12. lipnja.

Kemija i Sociologija na rasporedu su 8. lipnja.

Termin objave prijevremenih rezultata ostaje isti – 13. srpnja. Rok za prigovore je 15. srpnja, a konačni rezultati bit će objavljeni 20. srpnja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene