Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem oko vađenja krvi

Obiteljski liječnici upozoravaju: Sustav ne funkcionira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vađenje krvi kod obiteljskog liječnika, a ne u laboratoriju trebalo je olakšati život i pacijentima i liječnicima. Pet mjeseci nakon što je propis stupio na snagu osječki liječnici upozoravaju da sustav ne funkcionira.

Pacijenti jednostavnu pretragu ne mogu više obaviti svaki dan, a liječnici na vađenju krvi gube dragocjeno vrijeme koje bi mogli provesti s pacijentima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon pada dvojice dilera Sud predmete iz ilegalnog laboratorija marihuane podijelio fakultetu i školama: "Bit će im od koristi" Slika nije dostupna Nezadovoljni i Zavodom iz KoHOM-a ogorčeni zbog docjepljivanja u ordinacijama: "Ne postoji nikakva odluka Ministarstva..."

Kada vade krv, u ordinaciji liječnice Monike Jeđud, na telefon se ne stignu javiti. 'Tih sat vremena ujutro ne možemo uopće raditi. Sestra radi laborantski posao, ja radim sestrinski. S pacijentima uopće ne možemo raditi', kaže  dr. Monika Jeđud, Dom zdravlja Osijek.

Liječnici tvrde da je najbolje da se laboratorijskom djelatnošću bavi laboratorij i to kompletno, od vađenja do obrade krvi.
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene