Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vađenje krvi kod obiteljskog liječnika, a ne u laboratoriju trebalo je olakšati život i pacijentima i liječnicima. Pet mjeseci nakon što je propis stupio na snagu osječki liječnici upozoravaju da sustav ne funkcionira.


Pacijenti jednostavnu pretragu ne mogu više obaviti svaki dan, a liječnici na vađenju krvi gube dragocjeno vrijeme koje bi mogli provesti s pacijentima.

Vezani članci Laboratorij, ilustracija (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić) Dobio nezakonit otkaz zbog nastupa u Provjerenom, sad ga moraju vratiti na posao: ''Sve sam dokazao'' Koliko je u Hrvatskoj laboratorija, kakvo im je radno vrijeme i koliko ih dežura vikendom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Slučaj u Metkoviću nametnuo brojna pitanja: Koliko laboratorija postoji u Hrvatskoj, kada i kako rade i u kakvim uvjetima

Kada vade krv, u ordinaciji liječnice Monike Jeđud, na telefon se ne stignu javiti. 'Tih sat vremena ujutro ne možemo uopće raditi. Sestra radi laborantski posao, ja radim sestrinski. S pacijentima uopće ne možemo raditi', kaže  dr. Monika Jeđud, Dom zdravlja Osijek.

Liječnici tvrde da je najbolje da se laboratorijskom djelatnošću bavi laboratorij i to kompletno, od vađenja do obrade krvi.