Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Usporedni život s normalnim životom'

Obitelji nestalih: 'Mi stalno živimo u 1991.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitanje nestalih i zatočenih, njih 1.013, prioritet je Vlade, poručila je premijerka Jadranka Kosor. Kao i svakog ponedjeljka prije Uskrsa s obiteljima nestalih i zatočenih na zagrebačkom groblju Mirogoj položila je vijence, zapalila svijeće i pomolila se.

Obitelji zatočenih i nestalih jutros su se okupile kod Zida boli.
Sudbina 1.013 njihovih najmilijih još uvijek nije razriješena.
Anica Jozić sina Antuna traži već 20 godina. I ne odustaje. 'To vam ne mogu kazati. Godine idu, starost ide, nemam riječi', rekla je Anica. Polaganje vijenaca, paljenje svijeća, zajednička molitva, i tako svake godine ove obitelji neumorno tragaju za svojim sinovima i očevima u nadi da će se nešto promijeniti.

Pročitajte i ovo Nestali djed - 1 Bio maskiran u mušketira Muškarca (82) nema gotovo dva mjeseca: Obitelj u očaju zato što je teški bolesnik, a nije popio lijekove Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući

>> Kosor: Smatramo da je ustavni zakon o braniteljima dobar prijedlog

'To je jedan usporedni život s jednim normalnim životom. Mi stalno živimo u 1991. godini sa našom djecom i još uvijek ih vidimo onakve kakvi su bili, a drugi život prolazi pored nas', rekla je Marija Šestan, majka nestalog Tomislava. Svaki ponedjeljak prije Uskrsa njihovo okupljanje postalo je već tradicija.

'Ja osobno sam riješio problem traganja, naime ne ja, preko institucija Republike Hrvatske i želim da to dožive svi', rekao je Ivan Pšenica, predsjednik udruge obitelji nestalih i zatočenih. Premijerka im je obećala, rješavanje sudbine nestalih za Vladu je nulto pitanje. 'To je pitanje svih pitanja i svi naši razgovori moraju počinjati sa rješavanjem sudbine zatočenih i nestalih i završavati', izjavila je Kosor.

Jer za njihovim stolom, pogotovo uoči nadolazećih blagdana, jedno mjesto uvijek je prazno. Odgovor na pitanje gdje su njihovi najmiliji i kakva im je bila sudbina još nemaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene