Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Supruga otetog pomorca

'Prvo se nisam ni uplašila, a onda me uhvatila panika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj otetog splitskog pomorca ovih dana živi u velikom strahu. 47-godišnji pomorac Zlatko Brailović tri dana je u zatočeništvu somalskih pirata.

Brod tuniske tvrtke za koju radi napadnut je u Indijskom oceanu. Snježani Brailović u četvrtak je u njezinom domu u Žrnovnici stigao mail da su brod na kojem je njezin suprug Zlatko, Hannibal II, oteli Somalski pirati. Iste vijesti stigle su i iz ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Pronađeni Petar Marčinko radost u Čepikućama Misterij hrvatskog pomorca koji je nađen nakon 30 godina: Došao do veleposlanstva i zatražio hrvatske papire. U rodnom kraju spremni su za feštu Slika nije dostupna Švedski tužitelj potvrdio Hrvat pritvoren zbog sudara brodova bit će pušten iz pritovora, ali i dalje je osumnjičenik

'Iz Ministarstva su rekli da je sve u redu, da će učinit sve što mogu i otada nema nikakvih, zovu svaki dan, ali nema nikakvih detaljnih informacija', ispričala je Snježana. Zovu je i iz tuniske tvrtke Gabes Marines Tankers, za koju njezin suprug kao upravitelj stroja radi desetak godina, no malo vijesti od njih dobiva.

>> Hrvat na otetom brodu je dobro

>> Potvrđeno: Somalski gusari oteli brod s hrvatskim pomorcem

'Poručili su mi ako bilo što trebam da ih nazovem da će učiniti sve', rekla je Snježana. Iako je njezin suprug plovi više od dvadeset godina, za obitelj, nju i dvoje djece, još nije bilo ovako dramatičnih trenutaka. 'Nisam očekivala ovakvu situaciju, a nisam se u prvom momentu ni uplašila jer nije mi bilo u početku jasno, a onda malo poslije uhvatila me panika, ali dobro je sada', kaže.

Hannibal II s teretom biljnog ulja plovio je iz Malezije prema Sueskom kanalu, a Somalski gusari napali su ih u Indijskom oceanu, 860 nautičkih milja od roga Afrike. 'Jutros nam se javio kapetan broda, a pozive su nadzirali pirati. Poručuje da je posada dobro. Nije bilo ozlijeđenih pri zauzimanju broda, niti jačeg otpora od strane posade. Brod je zauzelo između 10 i 15 gusara koji se dobro ophode prema posadi', ispričao je Eric Rango, tehnički menadžer Gabes Marine Tankersa.

Još nema zahtjeva za otpremninom

Iz tvrtke Gabes Marine Tankers poručuju kako još nije stigao zahtjev za otpremninom.'Pirati se još nisu javili. Vjerujemo da će se javiti kada se usidre uz somalsku plažu. Tamo bi trebali stići sutra ujutro. No mi smo već angažirali profesionalnog pregovarača', dodao je.

U Ministarstvu vanjskih poslova tvrde da nemaju puno informacija jer je počela faza pregovora. Berislav Živković iz Ministarstva kaže da su u kontaktu s posadom broda, da je sve dobro i da su pregovori u tijeku. I Snježana Brailović se nada da se sve u redu i da će se njezin suprug što prije vratiti kući.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene