Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U Hrvatskoj je to normalno'

Obitelj: Mrtav je jer je imao drugačiju frizuru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić u Županji napadnut je bez ikakvog razloga i ostavljen da bespomoćno leži na cesti gdje ga je pregazio auto. Od teških ozljeda preminuo je u bolnici.

U pola sata iza ponoći Miroslava Tunjića napala je grupa mladića, tukla i cipelarila. Kada je pao na cestu, iz drugog smjera na njega je naletio automobil i pregazio ga. Mladić je umro u 4 sata ujutro u Vinkovačkoj bolnici .

Pročitajte i ovo Suhe fontane u Županji - 1 Neobična polemika Već dvije godine u Županji fontane zjape prazne, a razlog je uistinu neobičan Eminovci, dan žalosti, ilustracija - 1 Dan žalosti Što je dovelo do tragedije u Požegi? Reporter Dnevnika Nove TV otkriva što je razlog svađe koja je završila tragičnom smrću 21-godišnjeg hrvatskog vojnika

Motiv napada službeno nije poznat, no prijatelji i obitelj tvrde da je Miroslav napadnut samo zato što je drugačiji od drugih. Imao je drugačiju frizuru i drugačiji stil odijevanja . 'Svađa je izbila jer je imao drugačiju frizuru i ovo je prvi vikend da je izašao s takvom frizurom van', ispričao je polubrat pokojnog mladića. Prvi vikend s novom frizurom Miroslavu je bio i posljednji.

>> Ostavili ga pretučenog na cesti pa ga usmrtio auto

Vikao sam za dvojicom mladića da mu pomognu, no oni su pobjegli Matija Đilanović, očevidac tragičnog događaja U obitelji suze ne prestaju teći. Njihov sin, brat i unuk skončao je život u 17. godini. Najbliži vjeruju zbog drugačijeg izgleda. 'Nikad nije bio agresivan, nikad se nije ni potukao, on je bio velik, ali nije bio agresivan. Uvijek nas je nasmijavao i bio je dijete u srcu, nikad nije izazivao nikoga', u suzama je ispričala majka stradalog mladića.

Pobjegli glavom bez obzira, nisu htjeli pomoći

Miroslava je napala grupa mladića, tukli su ga na cesti. Kad je pao, napadači su se povukli, a na onesviještenog je mladića naletio automobil i pregazio ga. Očevici svjedoče da su napadači pobjegli glavom bez obzira. 'Njih dvojica su pobjegla, a on je ostao ležati. U međuvremenu je došao automobil iz smjera Cerne i pregazio ga je. Vikao sam za dvojicom mladića da mu pomognu, no oni su pobjegli', ispričao je Matija Đilanović, očevidac tragičnog događaja.

Sućut obitelji cijeloga dana dolaze izraziti prijatelji i rodbina. Nitko ne vjeruje da Miroslava više nema. 'Vjerojatno što ima drugačiji stil odijevanja i frizuru, a danas je normalno u Hrvatskoj da nas koji smo malo drugačiji od drugih, koji smo metalci i pankeri, da nas napadaju', ispričao je prijatelj pokojnog mladića, Denis Osmanović.

Napadači privedeni

Napadače je policija privela. Obdukcija će pokazati je li mladić preminuo od ozljeda zadobivenih od napadačevih šaka ili automobilskih guma. No obitelj institucijama ne vjeruje. 'Za ubuduće da ih zaustave da to ne rade, piju u birtijama i gledaju kako će nekoga pretući, eto takva nam je država', rekla je Miroslavova sestra.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene