Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko putovanje

Šesteročlana obitelj već dvije godine pješači do Palestine, zemlje svojih predaka. Trenutačno je u Hrvatskoj

Aktualno Galerija Obitelj na nevjerovatnom putu - 4 Obitelj na nevjerovatnom putu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Obitelj na nevjerovatnom putu - 3 Obitelj na nevjerovatnom putu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Obitelj na nevjerovatnom putu - 2 Obitelj na nevjerovatnom putu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obitelj na nevjerovatnom putu - 1 Obitelj na nevjerovatnom putu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Matilda i Jusuf Nedžmedin Galerija 1/5 >>
Šesteročlana obitelj zaputila se na put iz Francuske u Palestinu. Roditelji s četvero djece, magarcem i psima čuvarima prema zemlji svojih predaka putuju pješice. Trenutačno pješače Hrvatskom. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Ena Dumenčić.

Korak po korak i evo ih u Hrvatskoj. Na putu koji traje već dvije godine došli su i do slavonske Pleternice.

"Razgovarali smo da želimo krenuti pješice. Povest ćemo magarca. Krenut ćemo s magarcem. Krenut ćemo. Moramo dati primjer djeci. Zato smo krenuli", rekla je Matilda Nedžmedin.

Na put iz Francuske krenula je cijela obitelj. Pomaže im magarac, a čuvaju ih i dva psa. Djeca su u dobi od tri do 11 godina. Oni stariji trenutačno ne idu u konvencionalnu školu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šengenska pravila Ako putujete preko granice, pripazite: Za ove stvari u automobilu mogli bi vas papreno kazniti

"Zasad imaju životnu školu. Svi ljudi koje sretnemo mogu ih nešto naučiti", poručila je majka.

"Ići će u školu kad budu htjeli, mi nećemo odlučivati o tome", dodao je otac Jusuf.

Krajnji cilj je Palestina. Razlog - vratiti se u domovinu, sretno i u miru.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen i Charles Michel Nije bio sam Objavljeni putni nalozi čelnika EU-a, neki su podaci šokantni: Jedno propovijedaju, a drugo rade

Prezimili su u Cetingradu. Krajem prošle godine u Italiji je za njih pokrenuta akcija GoFundMe kojom nastoje prikupiti sredstva za dodatnu prikolicu i vreće za spavanje.

Krajem prošlog mjeseca snimljeni su u Maljevcu kod Velike Kladuše u blizini granice Bosne i Hercegovine. A Hrvatska im je, kažu, super.

Put će trajati još dvije godine. A možda se, nakon što vide Palestinu, i vrate u Lijepu Našu!

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene