U večernjim satima na Zagreb je pala obilna kiša uslijed čega su brojni prostori poplavljeni, a bilo je i poteškoća u prometu.

Galerija


''Zbog obilnih padalina otežana je odvodnja iz podvožnjaka u Škorpikovoj pa je policija iz sigurnosnih razloga trenutno obustavila promet. Na teren su upućene resorne ekipe. Voda na kolniku otežava promet i u podvožnjacima Selske ceste.

Vezani članci Uništene stvari ljudi iz Požeštine - 1 Doživjeli su pravu katastrofu, ali za stanovnike hrvatske Zlatne doline nakon tri dana nitko više ne pita: "Čistimo, nitko ne dolazi. Dolazili su da se za njih glasa" Kiša u Dubrovniku - 4 Nevrijeme u Dalmaciji: U Kninu bujica na ulicama, a u Splitu snažan vjetar rušio grane i oštetio vozila

Autobusi linija 123, 131, 172, 176, 177 i 215 privremeno ne prometuju.

Autobusi linije 109 u smjeru Dugava prometuju obilazno od križanja Prilaza baruna Filipovića i Selske preko Vodovodne ulice.

Jaka kiša, praćena grmljavinom usporava promet te se vozi sporije i s dodatnim oprezom na širem gradskom području'', izvijestili su iz Zagrebačkog holdinga.

Iz HAK-a pak upozoravaju da je prekinut promet Škorpikovom i Čulinečkom ulicom zbog veće količine vode na kolniku u podvožnjacima.

Vatrogasci su na svom Facebook profilu objavili dio popisa prijava građana - od pada stabala na objekt do poplavljenih stanova i ispumpavanja suterena.

Među oštećenima u poplavi je i humaitarno društvo ''Mali zmaj' kojem je poplavljeno skladište u kojem se, kako nam je rekla Martina Leopold, nalazila hrana, pelene, školske torbe, školski pribor...

''Cijelo skladište humanitarne pomoći, plesna dvorana i igraonica su potpuno pod vodom. Šteta je neopisiva, od laminata koji su pod vodom, do knaufa na zidovima koje ćemo morati mijenjati'', rekla je Leopold.

Humanitarno društvo Mali Zmaj pod vodom

Brojne podrumske prostorije bile su pod vodom

Poplavljeno skladište humanitarnog društva Mali Zmaj