Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazočio i predsjednik Sabora

Obilježena obljetnica III. zasjedanja ZAVNOH-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Topuskom se proslavio Dan pobjede nad fašizmom kao i 68. obljetnica III. zasjedanja ZAVNOH-a.

Predsjednik Sabora, Boris Šprem i ostali izaslanici položili su vijence i zapalili svijeće za sve one koji su se u 2. svjetskom ratu oštro borili protiv fašizma.

Pročitajte i ovo Obilježavanje obljetnice u Jasenovcu - 4 79. obljetnica FOTO Državni vrh s manjinama odao počast stradalima u Jasenovcu: Oporbene stranke i predstavnici Židova odvojeno Josip Jović na Plitivcama Obljetnica smrti prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića: "Ponosan sam što dobio ime po svom stricu. Nikad neću prežaliti što ga nisam imao priliku upoznati, ali on živi u meni"

Predsjednik Sabora naglasio je kako je već tada, na III. zasjedanju ZAVNOH-a, Hrvatska postala slobodna država i položila temelje za njezin samostalni napredak.

"III. zasjedanje ZAVNOH-a je događaj koji nas ispunjava ponosom jer su tada iskreni hrvatski domoljubi i antifašisti postavili temelje suvremene hrvatske države i ujedno najavili pobjedu protiv nacizma i fašizma", rekao je Boris Šprem, predsjednik Sabora.

"S tim da smo toga dana okrunili sve naše patnje, sve naše borbe i sve naše žrtve", prisjetio se Juraj Hrženjak, sudionik III. zasjedanja ZAVNOH-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene