Svake godine od raka dojke u Hrvatskoj umre 90 žena. S istom se bolešću susretne više od 2.500 žena na godinu. Zbog te crne statistike Hrvatska liga protiv raka i Grad Zagreb organizirali su edukacije na međunarodni dan dojki ili Bra day.

Galerija


Dan dojki prvi je put u Hrvatskoj obilježen prošle godine, a cilj je educirati žene o tome kako sačuvati zdrave dojke i izliječiti oboljele, ali i osvijestiti žene o mogućnostima rekonstrukcije ako je dojka uklonjena zbog raka.

Vezani članci Rita Wilson i Tom Hanks (Foto: Profimedia) Glumica i pjevačica progovorila o najtežim danima u životu, evo što je bila poručila slavnom suprugu Dolores Aveiro i Cristiano Ronaldo (Foto: Getty Images) Majka poznatog nogometaša teško bolesna: "Bila sam na operaciji i zračenju, borim se za život"

„Kontrolirajte se jer nije bitno da li ima ili nema u obitelji, nažalost cure su sve mlađe i sve više je toga. I hrabro!“, kaže Martina iz Zagreba.

Doktor Damir Eljuga poručuju kako je cilj poučiti žene da se redovito javljaju na preglede dojki te educirati ih da mogu i imaju pravo u rekonstruirati dojku uklonjenu zbog raka.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr