U Godini čitanja knjižnice izlaze iz uobičajenih okvira, približavaju se građanima te pozivaju na čitanje i učenje. Kakve veze imaju knjižnica i mobitel? Pogledajte u idućoj priči - prošetali smo Prelogom u lovu na blago!

Galerija Književna šetnja Prelogom - 4 Književna šetnja Prelogom - 2 Književna šetnja Prelogom - 3 +0 Književna šetnja Prelogom - 1

Među knjigama preloške knjižnice ... skriva se i jedna igra - lov na blago! Prvi korak - skenirati QR kod i otkriti trag.

"Prvi trag nas vodi do zgrade u kojoj je nekad bila knjižnica i rodna kuća Milivoja Slavičeka. A slijedimo ga tako što slijedimo ovu strelicu, dakle moramo se orijentirati", pojašnjava Maja Lesinger, voditeljia Knjižnice i čitaonice grada Preloga.

Krećemo u lov na povijesno blago!

"Trag nam je fotografija stare zgrade po kojoj korisnici moraju pronaći tu zgradu u stvarnom vremenu", dodaje Lesinger. 

I otkriti dio priče o povijesti grada. U šetnji nešto dužoj od 2 kilometra igrače čekaju razni kvizovi i izazovi.

Mališani iz Preloga ali i okolice osim lova na povijesno blago mogu uloviti i besplatne knjige, i to u ovakvim kućicama. Mogu doći i posuditi besplatno knjiigu.

Sve je to dio projekta ''Izvan granica'' koji sufinancira Ministarstvo kulture.

U 2021., godini čitanja - knjižnice su tako još jednom pronašle način kako ostati najbolji prijatelji djece i odraslih.

Kako to izgleda pogledajte u videu.


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju