Počelo je obilježavanje 26.-te obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica.

Galerija


Od Zelenog Hrasta do Pridrage održan je mimohod sudionika akcije i braniteljskih udruga, a potom i memorijalni maraton od Masleničkog mosta do Novigrada.

Vezani članci Mirni prosvjed branitelja zbog najavljene komemoracije za ubijene srpske rezerviste - 2 Karlovački branitelji održali prosvjed na Koranskom mostu: "Došli su u uniformama i naoružani. Oni su agresori, a mi žrtve" Slika nije dostupna FOTO Na Stradunu 300 ljudi mimhodom daje podršku prosvjedu branitelja

Ivana Haberle iz udruge „Žene u Domovinskom ratu“ presudnim smatrapsihološko jačanje branitelja. “U psihološkom jačanju svakog hrvatskog branitelja, ali i civila je značila puno jer dala je taj osjećaj snage, domoljublja i osjećaj da možemo“, rekla je Haberle.

Uoči sutrašnje središnje svečanosti u Zadru, počast je odana za 127 branitelja, koji su živote izgubili do kraja ožujka '93. Akcija Maslenica bila je presudna za oslobađanje zadarskog zaleđa i spajanje sjevera i juga Hrvatske.

Sudionik akcije Maslenica Duško Zubčić istaknuo je kako su tog dana napokon ostvarili prednost. „Puno srce zadovoljstva, doći u svoje mjesto, pomaknut njih konačno. Uvijek smo bili korak natrag, tada smo napravili korak naprijed“, kaže Zubčić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr