Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv nasilja nad ženama

Zabrinjavajuće brojke: Ove godine ubijeno 11 žena, evidentirano gotovo 900 slučajeva obiteljskog nasilja

Obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

U ponedjeljak se obilježava Dan borbe protiv nasilja nad ženama. U Ministarstvu demografije podijeljeni su ugovori za financiranje udruga koje pomažu žrtvama, a financirat će se i senzibiliziranje javnosti te edukacija stručnjaka.

Pročitajte i ovo Sanja Sarnavka, osnivačica Zaklade Solidarna Za Dnevnik Nove TV Sanja Sarnavka: "Hrvatska je treća zemlja u Europi po broju femicida, a patrijarhat se vraća na velika vrata" Očevid u Zagrebu gdje je sin ubio majku Užas u Zagrebu FOTO Ovo je kuća u kojoj je ubijena žena: Uhićen njezin sin

S radom će početi dežurni telefon za žrtve dostupan 24 sata svih sedam dana u tjednu. Zabrinjavajuće je da je u 2019. godini ubijeno 11 žena, što je tri više nego u cijeloj prethodnoj godini. Evidentirano je 895 kaznenih djela nasilja u obitelji.

''Trebamo svi zajedno činiti, to je provođenje ovih dokumenata u praksi i osnaživanje međuresorne suradnje kako bi se ojačalo povjerenje u sustav i kako bi žrtve nasilja imale povjerenja i pravovremeno prijavile'', poručila je Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene