Obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.


U ponedjeljak se obilježava Dan borbe protiv nasilja nad ženama. U Ministarstvu demografije podijeljeni su ugovori za financiranje udruga koje pomažu žrtvama, a financirat će se i senzibiliziranje javnosti te edukacija stručnjaka.

Vezani članci Alojz Tomašević nepravomoćno osuđen za obiteljsko nasilje - 1 Tomašević proglašen krivim za obiteljsko nasilje: "Presuda je mala, ali neka vide žene da treba prijaviti nasilje" Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell,Dubravka Petric) Osječki policajac suprugu zlostavljao više od dvije godine, natjerao ju da u dvorištu kleči i moli Očenaš

S radom će početi dežurni telefon za žrtve dostupan 24 sata svih sedam dana u tjednu. Zabrinjavajuće je da je u 2019. godini ubijeno 11 žena, što je tri više nego u cijeloj prethodnoj godini. Evidentirano je 895 kaznenih djela nasilja u obitelji.

''Trebamo svi zajedno činiti, to je provođenje ovih dokumenata u praksi i osnaživanje međuresorne suradnje kako bi se ojačalo povjerenje u sustav i kako bi žrtve nasilja imale povjerenja i pravovremeno prijavile'', poručila je Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr