Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnoge će veseliti virtualna šetnja društvenim mrežama ili neki drugi oblik korištenja modernih tehnologija.


Ako to volite, a put vas nanese u Zadar, nudi vam se nezaboravna mogućnosti razgledavanja grada bez kompliciranih brošura. Praćenje trendova i razvoj tehnologije ključni su faktori za opstanak i razvoj hrvatskog turizma.

Vezani članci Teška nesreća kod Zadra - 1 Tragedija kod Zadra: U teškoj nesreći poginula dva mladića u dobi od 20 i 21 godinu, nesreću skrivio 18-godišnjak koji se nije zaustavio na STOP Karin - Najbolje čuvana tajna mediterana - 2 Ovo maleno mjesto mamac je za ljude iz cijeloga svijeta: Jednom kada dođu, nikada ne odlaze. Otkrili su nam zašto

U Zadru, posljednjih godina jednoj od top destinacija za mlađe goste, svjesni su potreba modernih turista. U ponudu su uvrstili i prvi virtualni vodič namijenjen korisnicima mobilnih telefona najnovije generacije.

'Olakšava snalaženje u prostoru'

Tako će mukotrpna potraga za kulturnim ljepotama uz ogromne karte i hrpu brošura otići u povijest. Sve što vam odsad treba je ovaj komadić tehnologije. 'Olakšava snalaženje u prostoru, omogućuje brže dolaženje do informacija. Jedna zgodna stvar za sve suvremene turiste i ljubitelje tehnologije', pojasnio je Stjepan Felber iz Turističke zajednice Grada Zadra.

Ovo je prva ovakva aplikacija u Hrvatskoj, a Zadar je odabran zbog svoje turističke važnosti. No uskoro se očekuje razvoj vodiča i za druge destinacije. 'Rijeka je već zainteresirana za takvo nešto, pregovaramo još s turističkom zajednicom Grada Zagreba. Dakle, nama su turističke zajednice tu jako bitne', poručio je Neven Čolić, direktor tvrtke Navigo sistem.

Više od 200 zanimljivih lokacija može se pronaći u ovoj besplatnoj aplikaciji. Servisne informacije, devizni tečaj, vremenska prognoza, sve što je potrebno jednom turistu. Odlične ocjene i sve veći broj korisnika govore same za sebe. Uz povijesne spomenike koji vam se najbliže nalaze pomoću virtualnog vodiča možete pronaći i one koje vam se preporučuje da obavezno morate obići.