Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva aplikacije ovakve vrste u RH

Obiđite Zadar u društvu virtualnog vodiča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnoge će veseliti virtualna šetnja društvenim mrežama ili neki drugi oblik korištenja modernih tehnologija.

Ako to volite, a put vas nanese u Zadar, nudi vam se nezaboravna mogućnosti razgledavanja grada bez kompliciranih brošura. Praćenje trendova i razvoj tehnologije ključni su faktori za opstanak i razvoj hrvatskog turizma.

Pročitajte i ovo Festival svjetla Zagreb Pokrovitelj Turistička zajednica grada Zagreba Otvorenje Festivala svjetla 2024. na premijernoj lokaciji: Svjetlosne instalacije uskoro će obasjati 24 mjesta diljem Zagreba Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

U Zadru, posljednjih godina jednoj od top destinacija za mlađe goste, svjesni su potreba modernih turista. U ponudu su uvrstili i prvi virtualni vodič namijenjen korisnicima mobilnih telefona najnovije generacije.

'Olakšava snalaženje u prostoru'

Tako će mukotrpna potraga za kulturnim ljepotama uz ogromne karte i hrpu brošura otići u povijest. Sve što vam odsad treba je ovaj komadić tehnologije. 'Olakšava snalaženje u prostoru, omogućuje brže dolaženje do informacija. Jedna zgodna stvar za sve suvremene turiste i ljubitelje tehnologije', pojasnio je Stjepan Felber iz Turističke zajednice Grada Zadra.

Ovo je prva ovakva aplikacija u Hrvatskoj, a Zadar je odabran zbog svoje turističke važnosti. No uskoro se očekuje razvoj vodiča i za druge destinacije. 'Rijeka je već zainteresirana za takvo nešto, pregovaramo još s turističkom zajednicom Grada Zagreba. Dakle, nama su turističke zajednice tu jako bitne', poručio je Neven Čolić, direktor tvrtke Navigo sistem.

Više od 200 zanimljivih lokacija može se pronaći u ovoj besplatnoj aplikaciji. Servisne informacije, devizni tečaj, vremenska prognoza, sve što je potrebno jednom turistu. Odlične ocjene i sve veći broj korisnika govore same za sebe. Uz povijesne spomenike koji vam se najbliže nalaze pomoću virtualnog vodiča možete pronaći i one koje vam se preporučuje da obavezno morate obići.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene