Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad se može zaduživati

Obersnel: Proračun Rijeke nije u raspadu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel demantirao je da je gradski proračun Rijeke u raspadu. Kaže da grad još ima prostora za nova zaduženja.

Gradski proračun nije u raspadu, Rijeka nije prezadužena, ustvrdio je danas riječki gradonačelnik Vojko Obersnel reagirajući na tvrdnje iznesene u političkim krugovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi stari gradonačelnik Rijeka: Obersnel odnio pobjedu sa 67,67 % glasova! Slika nije dostupna Prebrojavaju se glasovi Zatvorena birališta: Tko će sljedeće 4 godine biti na čelu Rijeke?

'Proračun je stabilan i izvršavamo sve zakonske obveze. Postoje manji problemi s likvidnošću i kašnjenja u plaćanju, ali su i ona u okviru ugovorenih rokova', naveo je Obersnel na redovitoj konferenciji za novinare.

>> Lokalni čelnici sumnjičavi prema porezu na nekretnine

'Nije istina da je grad prezadužen, još imamo prostora za daljnja zaduženja', istaknuo je, objasnivši da se grad zaduživao samo zbog izgradnje kapitalnih projekata, a ne pokrivanja tekuće nelikvidnosti.

Naveo je da se izgradnjom sportskih objekata u protekla dva mandata gradske vlasti znatno povećao broj korisnika i članova sportskih klubova. U bazenskom kompleksu na Kantridi zabilježeno je više od milijun ulazaka sportaša i građana. Plivački klub Primorje povećao je broj članova za 71 posto, istoimeni vaterpolski klub za 16 posto, a klub sinkroniziranog plivanja za 64 posto, rekao je Obersnel.

Nakon izgradnje atletske dvorane, atletski klub Kvarner povećao je broj članova za 25 posto, a povećan je i broj rukometaša i rukometašica u klubovima Zamet koji djeluju u novoj dvorani. Uz to, dodao je Obersnel, izgrađeno je i desetak kilometara novih cesta, znatno je proširena vodovodna i kanalizacijska mreža te svjetlovodni sustav.

Na novinarsko pitanje je li gradnja sportskih objekata mogla biti jeftinija, Obersnel je odgovorio da su objekti građeni racionalno i da su mnogo jeftiniji od nekih sportskih objekata koji su u isto vrijeme građeni u drugim dijelovima Hrvatske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene