Nakon što se godinama Opća bolnica Sisak bori s neadekvatnim prostorom i teškim uvjetima rada, od ministra zdravlja napokon je stigla dobra vijest - dobit će novac za izgradnju dijela bolnice, pa će tako napokon imati dnevne bolnice i objedinjeni hitni prijem koji do sada nisu imali. Zbog toga su nerijetko pacijenti bili na hodnicima, jer nisu imali gdje biti smješteni.


Unatoč teškim uvjetima, osoblje sisačke bolnice trudi se svojim radom prikriti sve nedostatke. Jer kažu, pacijenti ne smiju trpjeti.

Vezani članci Medicinska sestra u bolnici (Foto: Dnevnik.hr) Zdravstvo na korak do kolapsa, liječnici godišnje rade i po 1000 prekovremenih sati: "Sustav je pred pucanjem" Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 2 Majka došla posjetiti bebe u bolnicu i ostala šokirana: "Guza i intimni dijelovi izgledaju kao žive rane!"

Bolnica će ipak, napokon dobiti novac za izgradnju središnjeg paviljona.

'70 milijuna kuna će se osigurati iz EU fondova, još negdje 15 milijuna će dati županija i ja se nadam da ćemo pronaći još nekih 10-ak milijuna kuna dodatnih sredstava da bi u najvećem segmentu završili taj dio', kazao je opozvani ministar zdravlja Dario Nakić.

'Sama zgrada središnjeg paviljona će sadržavati objedinjeni hitni prijem, 2.kat će biti dnevne bolnice. A na druga dva kata laboratorij i hemodijaliza', pojasnio je v.d. ravnatelja OB Sisak Tomislav Dujmenović.

Početku izgradnje bolnice nadaju se već krajem godine. Jer se godinama sisačka bolnica bori s neadekvatnim prostorima. To su nebrojeno puta zabilježile i naše kamere - od skučenih soba, preko derutnog namještaja i kupaonica do ležanja pacijenata u hodniku.

Samo osoblje bolnice pokušava barem malo urediti prostor.

'Na žalost, prostor je skučen, ali dajemo sve od sebe. Često puta bude velika gužva, veliko je nestrpljenje među ljudima, ali trudimo se koliko možemo', kazala je Dijana Balenović, spec. kardiolog.

Ministar Nakić se nada da će ubrzo naći sredstva i za druge bolnice kojima je prijeko potrebna obnova. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr