Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ o Vladinom planu

O penziji sa 67: Možemo to zvati i odlukom 'S posla na groblje!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Produljenjem radnog vijeka do navršenih 67 godina kukuriku Vlada će po preporuci MMF-a očito donijeti novu radnu strategiju 'S posla na groblje', piše, među ostalim, u priopćenju HDZ-ova Odbora za gospodarstvo.

HDZ-ovci tvrdnju temelje na činjenici kako je očekivano trajanje života u Hrvatskoj kraće  za oko 5 godina u odnosu na prosjek razvijenih europskih zemalja. Vladin plan da se u mirovinu ide sa 67 godina, nazivaju ' novim udarom na vojsku od gotovo 380.000 nezaposlenih, na cijelu mladu populaciju, te znači još lošiji hrvatski demografski položaj.', piše u HDZ-ovom priopćenju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Nadalje navode kako je polovina mladih u dobi do 35 godina nezaposlena i kako će ta Vladina oduka za njih značiti još manje šanse za dobivanje posla, te je za očekivati kako će se ulaskom u EU mladi obrazovani kadar naći prvo na burzi, a zatim u potrazi za poslom iseljavati u inozemstvo.

>> A što bi napravio HDZ?

HDZ-ov Odbor za gospodarstvo upozorava kako je za pojedina zanimanja previsoka i postojeća granica od 65 godina, jer oni koji rade teške fizičke poslove obično su u šezdesetima bitno narušenog zdravlja. Stoga HDZ-ovci pozivaju Vladu da se ne upušta u donošenje odluke, koja će još više produbiti krizu.

' Hrvatskoj u stabilnosti mirovinskog sustava neće pomoći produženje radnog vijeka, već investicije, gospodarski rast i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.', zaključuje u priopćenju predsjednik HDZ-ovog Odbora za gospodarstvo Goran Soldo.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene