KBC Split će tek tražiti očitovanje dvoje liječnika koji su upleteni u aferu.


O korupcijskoj aferi u KBC Split koja tri dana potresa hrvatsko zdravstvo oglasilo se danas i ravnateljstvo splitske bolnice. Podsjetimo, riječ je o prepisci dvoje liječnika bolnice, dr. Hrvoja Tomasovića i dr. Ivane Rosenzweig Jukić koju je objavio portal Index.hr, a prema objavljenoj pismenoj komunikaciji, liječnici su se dogovarali o preuzimanju pacijenata te novčanoj naknadi koja je potrebna za liječenje.

Ravnatelj KBC-a Nikola Kolja Poljak najavio je danas da će Povjerenstvo za unutarnji nadzor bolnice žurno tražiti očitovanje dvoje liječnika.

Vezani članci Mario Jurič razgovarao je s Ivom Ivićem - 2 Zašto je najviše novozaraženih na obali? Splitski liječnik: "Sve više oboljelih završi u bolnici s težom slikom. Prosječna dob je sve niža..." Slika nije dostupna BEZ NJIH BI PUCALI PO ŠAVOVIMA Čak 740 prijava za posao u KBC Split

Liječnik Hrvoje Tomasović: 'Ono je kompletna izmišljotina. To je hakirano!'

'Ovakva prepiska je malo reći degutantna, ali prije pokretanja bilo kakvih postupaka prema bilo kome, od najveće je važnosti utvrditi vjerodostojnost objavljene prepiske. Za utvrđivanje njene autentičnosti postoje institucije koje se time bave i koje bi trebale donijeti procjenu o tome kao i procjenu je li počinjeno i kakvo kazneno djelo', navodi se u priopćenju ravnatelja KBC-a Split.

Jedan od prozvanih, liječnik Hrvoje Tomasović, u razgovoru za Novu TV demantirao je bilo kakve sumnje na korupciju te tvrdi da prepiska nije autentična. S druge strane, ministar zdravlja Siniša Varga najavio je slanje inspekcije u splitski KBC, koja stiže već danas, te suradnju s USKOK-om i DORH-om.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook