Zabranjeno sanjkanje i skijanje u Mukinjama
Zabranjeno sanjkanje i skijanje u Mukinjama Foto: Sanja Jurišić/Nova TV

NP Plitvička jezera poručuje svim posjetiteljima da su sanjkalište i skijalište u Mukinjama zatvoreni, da nisu ni bili otvoreni, jer nema dovoljno snijega, a Stožer Civilne zaštite nije dozvolio da se otvori, zbog rizika prenošenja COVIDA.


Ravnatelj Tomislav Kovačević moli posjetitelje parka za razumijevanje kako se ne bi širila epidemija ni dogodilo ozljeđivanje, te poručuje svima da NP Plitvička jezera kao ustanova u tim okolnostima ne snosi nikakvu odgovornost za moguće nemile događaje.

Vezani članci Gužva na Plitvicama - 17 Jeftinije ulaznice namamile posjetitelje: Pogledajte gužve na Plitvičkim jezerima, sve ulaznice za vikend su rasprodane Plitvička jezera Otvaraju se i nacionalni parkovi: Plitvička jezera drastično snizila cijene

Glasnogovornik Ognjen Borčić je dodao kako ne samo da ne rade ni sanjkalište ni skijalište, nego staze nisu ni pripremljene, jer nije ni bilo potrebnih 45 centimetara snijega, već samo 31, pa je opasno koristiti taj prostor. Osim toga, dodaje, oprema koja se tamo inače iznajmljuje, sad se ne može iznajmiti.

 

 

“Ne možemo odgovarati za nešto za što nismo imali ni uvjete da otvorimo, a gosti prostor koriste kao da sanjkalište radi, puno je ljudi i imamo probleme, to se ne smije raditi”, istaknuo je Borčić.

Posjetitelji se, dodao je, mogu rekreirati u šetnji plitvičkim stazama, posjetiteljskim sustavom Donja jezera, gdje su za danas karte rasprodane, a za sutra je ostalo još samo stotinjak ulaznica, od 2.000 koliko se smije prodati.

Borčić ističe i da nije riječ o prikrivenoj reklami već njihov istup proizlazi iz preporuke Stožera Civilne zaštite. Umjesto da sebe i svoju djecu stavljaju u dva velika rizika (COVIDA i ozlijeđivanje) posjetitelji se mogu rekreirati i uživati u šetnji Nacionalnim parkom, rekao je.