Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POPLAVE I KOD SUSJEDA

FOTO Novu Gradišku zahvatilo snažno nevrijeme, u podrumima i više od dva metra vode, u Belom Manastiru zarobljeni u podvožnjaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljena promjena vremena stigla je u Slavoniju. Obilna kiša stvorila je probleme u Novoj Gradiški i Belom Manastiru.

"Beli Manastir - dvije osobe ostale zarobljene u automobilima zbog vode ispod podvožnjaka, intervenirali vatrogasci, osobe izvučene iz vozila neozlijeđene, vozila ostala ispod nadvožnjaka pod vodom. Zaprimljeno više dojava o ulasku vode u dvorišta i podrume", javalju iz Ravnateljstva civilne zaštite. 

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

U osječkom Područnom uredu Civilne zaštite napominju kako je bilo dojava o poplavljenim podrumima i nestancima struje na području Osječko-baranjske županije, ali za sada nema dojava o većim štetama.

Obilna kiša koja je u petak kasno poslijepodne padala na području Brodsko-posavske županije najviše problema napravila je u Novoj Gradiški i okolici gdje je više od 80 domaćinstava zatražilo pomoć vatrogasaca, a manji broj podruma poplavljen je i u Slavonskom Brodu.

Najpogođenija su naselja Lobino i Kovačevac,. 

''Ugroza je dosta velika, dosta je poplavljenih objekata, u pojedinim objektima i podrumima se nalazi i više od dva metra vode. Činimo sve što možemo, dobar je dio grada poplavljen, stoga ćemo nastojati sanirati ugrozu'', kaže zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška Ivo Pejaković i dodaje da je dosad zaprimljeno 80 dojava, prenosi Radio Nova Gradiška. Od Stožera civilne zaštite Grada Nova Gradiška JVP je tražio i pijesak za zečje nasipe.

"Kiša i dalje pada, stoga očekujemo još toga. Najviše je stradalo Lobino naselje, situacija je nešto bolja u Kovačevcu gdje lateralni kanali i slivnici uspijevaju pokupiti svu vodu", rekao je Pejaković. Prema njegovim riječima situacija je složena i u mjestu Prvča.

O nevremenu se oglasilo Ravnateljsto civilne zaštite. Kažu kako je na području Nove Gradiške, u Lubinovu, u zadnjih 6 sati palo 159 litara kise po metru kvadratnom.

Poplave i u susjednoj BiH

Snažna kiša izazvala je u ranim večernjim satima poplave manjih razmjera u više općina u sjevernom i središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, a meteorolozi upozoravaju na opasnosti od bujičnih poplava.

Najteže je stanje u Modriči gdje je zbog obilne kiše blokirano više prometnica. Mještani prema izvještajima lokalnih medija strahuju da se voda ne izlije u dvorišta i kuće.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske pozvalo je stanovništvo da zaštite imovinu zbog mogućih bujičnih potoka i klizišta budući se predviđa kako bi kiše mogla padati tri dana.

Uslijed slijevanja oborinskih voda u Zavidovićima je došlo do otežanog odvijanja prometa u središtu grada, dok je na području Žepča zbog plavljenja podvožnjaka obustavljen promet.

U Vitezu je došlo do izlijevanja rijeke Kruščice, a za sada nema informacija o ugroženim objektima i stanovništvu.

Meteorolozi u Federaciji BiH upozoravaju građane na opasnost od bujičnih poplava, no navode kako se ne očekuju poplave katastrofalnih razmjera kakve su bile 2014. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene