Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Ministarstva unutarnjih poslova obavijestili su javnost da se od 4. rujna zahtjev za vozačku dozvolu može podnijeti i preko sustava e-Građani.


Zahtjev za izdavanje vozačke dozvole putem sustava e-Građani mogu podnijeti samo oni građani koji imaju elektroničku osobnu iskaznicu s potpisnim certifikatom.

Vezani članci Branimir Markač, voditelj hostela u kojem su odsjeli nigerijski studenti (Foto: Dnevnik.hr) Misterij nigerijskih studenata: Dnevnik Nove TV donosi svjedočanstvo voditelja hostela u kojem su posljednji put viđeni Dubravko Jagić (Foto: Dnevnik.hr) Sindikat policije o slučaju dva nigerijska studenta: "Nema teorije da policija bilo koga nađe u Zagrebu, stave ga u maricu i odvedu u BiH"

Kod podnošenja zahtjeva građani moraju dostaviti skenirane isprave, poput uvjerenja o položenom vozačkom ispitu i zdravstvenog uvjerenja, dok će se fotografije i potpis podnositelja zahtjeva preuzimati iz Informacijskog sustava MUP-a.

Dozvole će se moći preuzeti osobno u policijskoj upravi ili postaji prema kojoj je elektronički zahtjev upućen ili će mu moći biti dostavljene na adresu prebivališta ili boravišta, a to će moći odabrati sam podnositelj zahtjeva.

Predaja elektroničkog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole preko sustava e-Građani moguća je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku.

Izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama propisane su i nove dimenzije fotografija koje sada iznose 35 X 45 milimetara umjesto dosadašnjih 3 x 3,5 centimetra. Svi oni koji će od danas podnositi zahtjev za novu vozačku dozvolu u policijskoj upravi ili postaji moraju imati fotografije novih dimenzija, poručuju iz MUP-a.