Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sustav e-građani

Novosti iz MUP-a: Klikom miša do vozačke dozvole, moguća i dostava na kućnu adresu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva unutarnjih poslova obavijestili su javnost da se od 4. rujna zahtjev za vozačku dozvolu može podnijeti i preko sustava e-Građani.

Zahtjev za izdavanje vozačke dozvole putem sustava e-Građani mogu podnijeti samo oni građani koji imaju elektroničku osobnu iskaznicu s potpisnim certifikatom.

Pročitajte i ovo Vozačka dozvola Na razini EU-a "Kad piješ, onda vozi": Prijedlog novih pravila za vozače zgrozio političare, stručnjake i javnost Vozačka dozvola Gen2 - 4 Traju pregovori Stižu nova pravila o vozačkim dozvolama, ali ne sviđaju se svima: Hrvatski zastupnici u EU parlamentu protive se tomu

Kod podnošenja zahtjeva građani moraju dostaviti skenirane isprave, poput uvjerenja o položenom vozačkom ispitu i zdravstvenog uvjerenja, dok će se fotografije i potpis podnositelja zahtjeva preuzimati iz Informacijskog sustava MUP-a.

Dozvole će se moći preuzeti osobno u policijskoj upravi ili postaji prema kojoj je elektronički zahtjev upućen ili će mu moći biti dostavljene na adresu prebivališta ili boravišta, a to će moći odabrati sam podnositelj zahtjeva.

Predaja elektroničkog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole preko sustava e-Građani moguća je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku.

Izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama propisane su i nove dimenzije fotografija koje sada iznose 35 X 45 milimetara umjesto dosadašnjih 3 x 3,5 centimetra. Svi oni koji će od danas podnositi zahtjev za novu vozačku dozvolu u policijskoj upravi ili postaji moraju imati fotografije novih dimenzija, poručuju iz MUP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene