Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednica Talijana se protivi

Novigrad: Ne može biti ravnateljica škole jer je Hrvatica?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 20. godina rada kao profesorica engleskog Mariza Labinjan ne može biti ravnateljica Osnovne škole u Novigradu jer je Hrvatica.

Radi se o školi na talijanskom jeziku, a da ne može biti ravnateljica, unatoč tome što ju je izabrao školski odbor i suglasnost dalo Ministarstvo, odlučila je Zajednica Talijana uz podršku Istarske županije i Grada Novigrada, piše iPress. Ogorčena Mariza se požalila na nezakonitosti tijeka izbora nakon natječaja objavljenog u studenom prošle godine.

Pročitajte i ovo OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija "istinski sam se trudila" Ravnateljica beogradske škole u kojoj je počinjen masakr podnijela ostavku: "Za dalje nemam snage" Ilustracija Drugi dan Traga se i dalje za nestalim muškarcem: Talijan s jedrilice pao u more kod Novigrada

Posebno ju je šokirala reakcija dožupanice Viviane Benussi, koja je u Zajednici Talijana za budućeg ravnatelja izjavila da 'bolje šepav, grbav, kriv, bilo kakav, samo da je Talijan', javlja iPress.hr. Pošto se nisu složili s odlukom školskog odbora, iz Zajednice Talijana su Marizu grubo vrijeđali i podvrgnuli je mobingu.

>> Neki roditelji će početak školske godine otplaćivati do idućeg

Mariza se na cijeli slučaj požalila i ministru Radovanu Fuchsu, ali on još na cijeli slučaj nije reagirao. No, to nije jedini takav slučaj u talijanskim školama na području Istre. U Bujištini su u mjesec dana se pojavile dvije slične afere, dok je u Umagu u natječaju izričito stajalo da zapošljavaju nastavnike i spremačicu Talijane.

Vjerujete da je razlog to što je Hrvatica?

  • Svakako
  • Ne, to ne može biti jedini razlog
  • Moguće je
  • To treba ministarstvo istražiti
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene