Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uskoro ćemo svi morati razvrstavati otpad ili plaćati kazne!


Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy predstavila je nacrt novog zakona o otpadu koji je u skladu sa standardima koje uvjetuje Europska unija.

Vezani članci Smeće u Pribislavcu - 3 Guše se u smradu od paleži smeća: "Ne znam za lijepi okoliš, ja vidim crni dim i događanja u romskom naselju koja ne bi trebala gledati" Ne odvajamo dovoljno otpada - 2 Reciklaža kao san: Loše brojke u odvajanju otpada mogle bi nas skupo koštati, ali sve se i dalje kreće - puževom brzinom

Prioritet je selektivno odvajanje bio-razgradivog otpada koji do kraja iduće godine mora biti za 25 posto manji. Nacrt zakona je na internetskim stranicama Ministarstva, te je otvorena javna rasprava. U Saboru će se o otpadu raspravljati u lipnju.

"Ukoliko ne ispunimo ciljeve koje smo ispregovarali s EU to ćemo vrlo teško podnijeti. Jedna sličica za ilustraciju. Italija isto nije ispunila obećane ciljeve pa su u jednom trenutku plaćali za jedno nesanirano odlagalište jedan milijun eura na dan", istaknula je ministrica Holy.