Obavijesti Video Pretražite Navigacija
619 svijeća za žrtve prometa

Novi zakon ne pomaže, stradalih sve više?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strože kazne za počinitelje teških prometnih nesreća - poruka je udruga obitelji stradalih na cestama. Čini se kako novi rigorozni zakon nije uspio u glavnome cilju - sprječavanju stradavanja na cestama.

619 svijeća zapaljena je u Puli i na zagrebačkom Mirogoju, svaka za jedan izgubljeni život na cestama u 200. godini.

Pročitajte i ovo Policija Baška Voda Tragedija na obali: Vozilo izletilo s ceste, jedna osoba poginula Gužva u prometu izmijenjene trase Spremni na kaos? Tramvaji ne voze ovim dijelom Zagreba

Rigorozne kazne nisu djelovale na svijest vozača. Ove je godine u prometu stradalo 595 osoba, što je za čak 9 posto više nego prošle godine. 

Najčešći su uzrok stradanja neprilagođena brzina i alokohol. 

Policija tvrdi kako neprestano pokreću nove akcije i pojačane nadzore na cestama, ali čini se da se divlje vozače ne može zaustaviti samo represivnim mjerama. 

Jedan od uzroka čestog stradanja su i loše prometnice. Policija u Hrvatskoj bilježi više od 300 crnih točaka. 

Najopasnija je cesta ujedno i najprometnija - jadranska magistrala. Samo na njoj je 60 crnih točaka - od Dubrovnika do Rijeke. 

Odlučite li uštedjeti na cestarini pa na put krenuti starom ličkom magistralom naletjet ćete na 29 opasnih mjesta. 

Na državnoj cesti D3, 12 je takvih, crnih, točaka, a najviše na istarskom ipsilonu. Među njime je i nesanirano raskrižje Vodnjan-Pula. 

Teodora Beletić je prije dvije godine na pješačkom prijelazu u Zagrebu izgubila 28-godišnju nećakinju. Sada se zalaže za novi pristup sigurnosti - viziju s 0 poginulih. Smatra da s edukacijom treba krenuti još u vrtiću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene