Nakon Tamare Laptoš, USKOK je dobio novu ravnateljicu. Nova šefica postaje Vanja Marušić, njezina dosadašnja zamjenica. Javnosti je postala poznata kroz slučaj INA-MOL u kojem se sudi bivšem premijeru Sanaderu, a kolege o njoj imaju samo riječi hvale.

Galerija Marušić nova ravnateljica USKOK-a (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +0 Marušić nova ravnateljica USKOK-a (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Široj javnosti, tada u ulozi zamjenice prvog čovjeka USKOK-a, Vanja Marušić predstavila se u slučaju INA-MOL, a na mjesto ravnateljice USKOK-a stiže iz Rijeke. 

Vezani članci Zlata Hrvoj-Šipek Hrvoj-Šipek objasnila zašto je otišla Vanja Marušić: "Da sam je se htjela riješiti, ne bih je imenovala ravnateljicom USKOK-a" Vanja Marušić Vanja Marušić više nije šefica USKOK-a, otkriveno tko će je zamijeniti

U Rijeci je tri godine bila šefica Županijskog držvnog odvjetništva. Odvjetnik Fran Olujić poznaje njen rad i smatra kako će puno toga ovisiti o njezinoj suradnji s glavnim državnim odvjetnikom. Iako su se u usdnici često susretali na suprotnim stranama, Olujić s poštovanjem govori o kolegici.

"Bilo bi dobro da zapušu novi vjetrovi unutar USKOK-a s obzirom da se možemo nadati da neće ponavljati neke pogreške svojih prethodnika. Mislim prvenstveno na način optuženja, na činjenicu da se vrlo često događalo da se u fazi glavne rasprave moraju izvoditi dokazi koje je bilo potrebno provesti tijekom istrage i koji da su provedeni, možda ne bi ni došlo do pojedinih optužnica", izjavio je Olujić. 

Željko Žganjer, bivši ravnatelj USKOK-a, također je imao priliku surađivati s Marušić. Plus joj je, kaže, dugogodišnja suradnja s dosadašnjom ravnateljicom Tamarom Laptoš. 

"Mislim da je ona jedna pametna i otresita žena. Ona će sigurno ulaziti u fajt, ali ne neki nerazumni fajt, neki samoubilački fajt, mislim da ona svakako ima potencijal da tamo gdje vidi kriminalnu količinu ozbiljno zagrize i tu priču dovede do kraja. Do jednog meritornog i pravednog kraja. 

Na novu funkciju Vanja Marušić stupit će 19. listopada, na razdoblje od 4 godine.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju