Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko ne reciklira - kazna

Novi sustav naplate otpada - koliko vreća smeća toliko platite!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među novim životnim pravilima koje nam priprema Vlada je i novi sustav naplate odvoza otpada. Koliko smeća bacite, toliko ćete i platiti! Tko ne bude odvajao otpad, bit će kažnjen.

Praksa odvajanja otpada ali i naplate po količini smeća trebala bi zaživjeti u roku godinu dana. Građani se s podsmijehom pitaju tko će mjeriti njihovo smeće i kako će ih prisiliti da konačno odvajaju staklo, pet i papir?

Pročitajte i ovo Ilustracija 100 tisuća tona otpada Potpisan ugovor o sanaciji varaždinskog rugla: "Očekujem da će početkom sljedeće godine sve to biti gotovo" Kante i spremnici krcati smećem - 5 nakon odrona Glavni grad Hrvatske pliva u smeću, Tomašević proziva HDZ: Što kažu građani?

'Odredio bi se volumen vreće na temelju nekog općeg broja ljudi u kućanstvu. A ukoliko bi to kućanstvo proizvodilo manje otpada onda bi išlo u niži cjenovni razred i imao bi manju vreću', kaže ministrica zaštite okoliša Mirela Holy.

Građani odluku pozdravljaju. Naravno, ukoliko se bude mogla uspješni izrealizirati pa da doista plaćaju jeftnije odvoz otpada ukoliko ga malo i proizvode. 'Ukoliko se utvrdi da korisnik nije selektivno prikupljao otpad onda bi bio kažnjen sa novčanom kaznom', kaže ministrica Holy.

Novi sustav razvrstavanja smeća neće osujetiti posao skupljačima ambalaže jer će se povratna naknada ionako smanjiti, a onda i ukinuti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene