Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROSVJED U METROPOLI

150 kamiona paraliziralo promet u Zagrebu: "Vrijeme je da se glas prijevoznika čuje i da Vlada prihvati naše prijedloge"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cestovni prijevoznici izrazili su svoje nezadovoljstvo usporenom vožnjom kroz Zagreb.

Zbog prosvjeda vozača teretnih vozila od jutra se kroz Zagreb vozi otežano. Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika i Udruga Glas poduzetnika organizirale su prosvjed koji je sa 150 do 200 kamiona djelomično paralizirao promet.

Potpredsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Vladimir Jurčić kazao je da u prosvjedu, kojim prijevoznici žele ukazati na svoju tešku situaciju, sudjeluje od 150 do 200 kamiona.

Voze usporeno, blokiraju promet, uz ostalo na zagrebačkoj obilaznici, po Slavonskoj aveniji, u Dubravi, Branimirovoj ulici i Sesvetama. Prosvjed je počeo u 7 sati i trajat će dok svaki kamion ne prođe zadanu rotaciju.

Za podne je najavljena konferencija za novinare ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

"Krajnje je vrijeme da Vlada prihvati razumne prijedloge naših prijevoznika artikuliranih kroz Udrugu hrvatskih cestovnih prijevoznika, a koje Udruga Glas poduzetnika u cijelosti podržava. Vlada treba napraviti sve da prijevoznici ne čekaju danima za prijelaz na graničnim prijelazima.

Isto tako, naglašavam da je cijeli sustav prereguliran, da je nemoguće plaćati sve nebulozne parafiskalne namete i vrijeme je da se i glas prijevoznika čuje", rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik UGP-a, najavljujući prosvjed.

Zahtjevi prosvjednika

Prijevoznici zahtijevaju uređenje prometovanja preko granica sa Slovenijom, ukidanje obveznog članstva u komorama, a posebno Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori, te ukidanje parafiskalnih nameta.

Također traže uključivanje svih hrvatskih cestovnih prijevoznika u krug ovlaštenika na gospodarske mjere pomoći vezano za epidemiju koronavirusa, i to po kriteriju pada prometa i/ili prihoda, a ne po dosadašnjem kriteriju šifre djelatnosti.

Zbog prosvjeda vozača teretnih vozila na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora Kosnica i čvora Ivanja Reka u smjeru Bregane nešto prije 9 sati vozilo se otežano u koloni od oko 6 km.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene