Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje troje poginulih i više od 50 ranjenih posljedica je napada autobombom na policijsku postaju u turskom gradu Elazigu.


Najmanje tri su osobe poginule, a više od 50 ranjeno u napadu autobombom na policijsku postaju u gradu Elazigu na istoku Turske, objavili su sigurnosni izvori, samo nekoliko sati nakon što je u sličnom napadu također ubijeno troje ljudi.

Vezani članci Neredi u Turskoj i Francuskoj VIDEO Palice i suzavci na ulicama Turske i Francuske: Policija mlati građane usred policijskog sata Koronavirus u Turskoj Turci pred najstrožim lockdownom, zatvaraju sve na gotovo tri tjedna: U trgovinama gužve, na cestama kilometarske kolone

Na televizijskim snimkama vidi se oblak gustog dima i teška oštećenja nad policijskoj postaji.

Turska agencija Dogan objavila je da iza napada stoji zabranjena Radnička stranka Kurdistana (PKK).

Ta je skupina izvodila posljednjih mjeseci napade na policijske postaje u većinski kurdskom jugoistoku Turske.

U srijedu su tri osobe poginule, a 40 je ozlijeđeno u napadu autobombom koji su kurdski pobunjenici izveli u gradu Vanu na istoku Turske, objavili su dužnosnici.

Meta napada bila je policijska postaja u središtu grada blizu granice s Iranom, rekao je zamjenik guvernera Vana, Mehmet Parlak.

Jugoistočni dio Turske, pretežno naseljen Kurdima, preplavljen je nasiljem otkad je u srpnju prošle godine propalo primirje između vlade u Ankari i PKK-a sklopljeno prije dvije i pol godine. (Hina)