Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meta napada policijska postaja

Novi napad PKK u Turskoj, troje mrtvih i 120 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje troje poginulih i više od 50 ranjenih posljedica je napada autobombom na policijsku postaju u turskom gradu Elazigu.

Najmanje tri su osobe poginule, a više od 50 ranjeno u napadu autobombom na policijsku postaju u gradu Elazigu na istoku Turske, objavili su sigurnosni izvori, samo nekoliko sati nakon što je u sličnom napadu također ubijeno troje ljudi.

Pročitajte i ovo Pad balkona na kojem su Mehmet Palaz i drugi članovi stranke Više ozlijeđenih VIDEO Nesreća u Turskoj: Poginuo član oporbene stranke, tijekom izbornog slavlja srušio se balkon Kaos na izborima Puno ozlijeđenih VIDEO Totalni kaos na izborima u Turskoj: Obračuni na biralištima, ubijene tri osobe

Na televizijskim snimkama vidi se oblak gustog dima i teška oštećenja nad policijskoj postaji.

Turska agencija Dogan objavila je da iza napada stoji zabranjena Radnička stranka Kurdistana (PKK).

Ta je skupina izvodila posljednjih mjeseci napade na policijske postaje u većinski kurdskom jugoistoku Turske.

U srijedu su tri osobe poginule, a 40 je ozlijeđeno u napadu autobombom koji su kurdski pobunjenici izveli u gradu Vanu na istoku Turske, objavili su dužnosnici.

Meta napada bila je policijska postaja u središtu grada blizu granice s Iranom, rekao je zamjenik guvernera Vana, Mehmet Parlak.

Jugoistočni dio Turske, pretežno naseljen Kurdima, preplavljen je nasiljem otkad je u srpnju prošle godine propalo primirje između vlade u Ankari i PKK-a sklopljeno prije dvije i pol godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene