Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ odugovlači

'Ukoliko izbori budu 2012, produžuje se agonija i mamurluk'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davorin Mlakar razgovarao je s premijerkom Kosor o datumu održavanja idućih izbora te se kao novi datum umjesto studenog 2011. spominje ožujak 2012.

Izbori se moraju održati u roku od 60 dana od isteka mandata sadašnjem sazivu, a on istječe 11. siječnja 2012., piše Večernji list. Mlakar kaže da mu nije poznato hoće li HDZ i HSS zaista odlučiti da se izbori održe u ožujku 2012, no kaže kako je o toj temi razgovarao s premijerkom. Razgovor je bio s ciljem da se vidi koliko ministarstva imaju najviše vremena da odrade planirane poslove.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

>> D. Kosor: HSLS ide samostalno na izbore

Večernji list piše kako je možda riječ o računici prema kojoj bi do lipnja 2011. zatvorili poglavlje s EU, nakon čega bi se moglo računati na jeftinije zaduživanje. Naime, od ožujka 2012. priljev novca već bi se mogao vidjeti na brojnim skupinama u RH koje na razne načine ovise o proračunu.

'Produžetak agonije i mamurluka'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je, komentirajući pisanje medija da premijerka Jadranka Kosor izbore planira tek u ožujku 2012. godine, kako je SDP spreman za izbore, te da 'oni koji daju formalni legitimitet ovoj vladi preuzimaju veliku odgovornost za produžetak ove agonije i mamurluka'.

'Ustav je tu jasan, u pogledu ustavnih rokova za izbore i kada se može mijenjati i prilagođavati izborni zakon. Nema nikakvih nepoznanica za one koji žele raditi po zakonu i ponašati se europski, a oni koji ne žele uvijek će muljati', rekao je Milanović.

'SDP je spreman za izbore. Pitanje je samo kakvo je strpljenje građana. Ovo nije rat, nema nikakve ratne taktike. Tu smo da kao političari ponudimo rješenje - nekome će se ono dopasti, nekome neće - i da upozorimo one koji i dalje daju formalni legitimitet ovoj vladi da također preuzimaju veliku odgovornost za stanje u kojem se nalazimo i produžetak ove agonije, ovog mamurluka', kazao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene