Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi intendant splitskoga HNK Tonči Bilić danas je na konferenciji za novinare za sljedeće dane najavio izmjene akata kazališta kako bi radio u skladu sa zakonom i propisima, nakon čega će Kazališnom vijeću predložiti ravnatelje drame, baleta i opere.


Novi intendant splitskoga HNK Tonči Bilić za ravnatelja drame, kako je najavio, predložit će Jasena Boku, za ravnatelja baleta Dinka Bogdanića, a za ravnatelja opere Ivicu Čikeša.

Novi je intendant rekao da ga danas u kazalištu nije dočekao donedavni vršitelj dužnosti intendanta Duško Mucalo, te je dodao da će primopredaja dužnosti trajati neko vrijeme, a tijekom nje će se pozvati državna revizija, izvršiti proračunski nadzor Ministarstva financija te revizija Grada Splita kako bi se doista utvrdile činjenice o financijskom stanju.

Vezani članci Centar Zagreba Tulumi kod zagrebačkog HNK-a se nastavljaju. I Cvjetni trg prepun ljudi... Magla u Splitu - 2 Splićane iznenadila gusta magla, pogledajte kako je jutros izgledao najveći dalmatinski grad

>> Novi pokušaj izbora intendanta zagrebačkog HNK: U igri ostali Lederer i Visković

Što se tiče repertoara, Bilić je rekao kako je on postavljen, ali treba vidjeti je li i pripremljen. "Novi repertoar će krenuti od Splitskog ljeta. Ovom prilikom želim naglasiti kako ćemo za par dana započeti s obilježavanjem 120 godina splitskog HNK", izjavio je Bilić.

Na pitanje novinara hoće li možda odustati od toga da Ivicu Čikeša predloži za ravnatelja opere s obzirom na incident ovoga vikenda kada je nakon prijave člana orkestra za napad Čikeš priveden u policiju do otriježnjenja, Bilić je odgovorio kako smatra da "prvo treba utvrditi činjenice" te da se nada da će se vrlo brzo ustanoviti što se točno dogodilo.

Pozvao je na smirivanje tenzija, dodavši kako se "u kolektivima takve tenzije događaju, a to treba zadržati u okviru kuće". Policija je nakon incidenta protiv Čikeša podnijela optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda i mira. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook