Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi detalji

Bandić novac skrivao u stanu i uredu, a ima i više stanova?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi detalji u istrazi protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Jutarnji list objavio je da mu je u stanu i uredu pronađena veća svota novca. Također, sumnja se da Bandić ima i više stanova nego što je prijavio u imovinskoj kartici.

Što je sve bilo skriveno u stanu i uredu Milana Bandića? Istražitelji su, navodno, pronašli 300.000 kuna, raspoređenih na više različitih mjesta. Komentar smo pokušali dobiti od gradonačelnikova odvjetnika Krešimira Krsnika. No cijeli dan nedostupan nam je na mobitel.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Zato je pred kamere stao Veljko Miljević, odvjetnik Slobodana Ljubičića. Potvrdio je da je Ljubičića policija na Bregani zatekla s određenom svotom novca. Je li riječ o 160 tisuća dolara, kako nagađaju mediji, nije htio odgovoriti.

'Imao je onoliko novaca koliko je njemu bilo potrebno za njega i njegovu obitelj i za svrhu koju su još imali u planu, u pogledu određenih transakcija u Sloveniji. Nije bježao jer to je bio poznati podatak da će on u nedjelju ići, a nitko nije znao da će u nedjelju uslijediti uhićenja', rekao je Veljko Miljević, odvjetnik Slobodana Ljubičića.

Istraga bi mogla biti proširena i na nekretnine Milana Bandića. Navodno ih ima više nego što ih je prijavio u imovinskoj kartici, a glase na imena njegovih prijatelja i suradnika. Ako je vlasništvo na nekoga prenio, porezna uprava to mora imati proknjiženo.

U Bandićevim nekretninama pronađeno tajno skrovište umjetnina!

'Sve drugo spada u ulične špekulacije, je li netko nekome nešto dao ili nije. Za to moraju postojati prokazni dokumenti ili osobe koje će prokazati onoga za koga eventualno čuvaju stan, dva', objasnio je Vlado Brkanić, porezni stručnjak.

Prema posljednjoj imovinskoj kartici, Bandić je prijavio dva stana u Zagrebu i vikendicu u Samoboru.

'Dužnosnici koji žele biti transparentni, koji žele biti vjerodostojni, koji štite svoj ugled i čast, navode svu imovinu koju na bilo koji način smatraju svojom, a onda u napomeni pojasne da li je riječ o knjižnom ili vanknjižnom vlasništvu.', kaže Dalija Orešković iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Dok se Bandića detaljno provjerava, Zagreb vodi njegova zamjenica Sandra Švaljek. Na pitanje čuje li se s Bandićem u zatvoru, kaže: 'on je i dalje odgovorna osoba, ja imam profesionalnu dužnost komunicirati s njim.' Kod šefa u Remetincu još uvijek nije bila, ali će, svakako, kaže, iskoristiti i tu mogućnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene