Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što smo u našem Dnevniku objavili priču o problemima mještana Velimirovca zbog izgradnje Našičke zaobilaznice, javili su nam se građani Slatine sa sličnim problemom.


Na novoj zaobilaznici niknuo je kružni tok. Ništa sporno, da kružni tok ne ulazi Slatinjanima u dvorišta. Umjesto da olakša život, kružni tok samo ga je zakomplicirao. Okolnim je kućama oduzeo kolne prilaze. 'Ne može mi doći ni kćer ni sin ni zet ni nitko. Stislo nas puno. Ja ne znam što bih više', rekla je Filka Parić iz Slatine.

Vezani članci Bik Joza Najljepši Božić bika Joze: Kako je spašen junak slatinskog kraja koji danas bezbrižno njuška okružen stadom krava Pronađen bik Joza - 3 Nakon dva tjedna pronađen odbjegli bik Joza, obećan mu je sretan život u društvu vrsnih krava

>> Apsurd: Pogledajte gdje su Hrvatske ceste napravile obilaznicu!

'Oduzima mi i ulaz i izlaz iz vlastitog dvorišta', rekla je Željka Lehpamer iz Slatine. Centar Slatine je lijevo. No, iz svoga dvorišta Željka može samo na desno. Problem je i izaći iz kružnog toka. 'Moram usporiti sav promet iza sebe, a ja ulazim u svoje dvorište. A nitko ne zna da ulazim u dvorište', rekla je Željka. Zbog novog kružnog toka stanari iz okolnih kuća najradije bi se preselili. Građani kažu da im se nisu javili iz Hrvatskih cesta s ponudom otkupa kuće. Dapače nudili su im to sami, ali su ih odbili jer nisu u projektu.

Na primjedbe stanara da je kružni tok preblizu kućama iz Hrvatskih cesta odgovaraju: 'Rješenje kolnog ulaza u potpunosti je izvedeno u skladu s propisima o sigurnostI prometa na cestama i projektnoj dokumentaciji'. Kružni tok se ušminkava za svečano otvorenje. Sutra će ga u promet pustiti netko od visokih državnih dužnosnika. Dok se jedni kružnom toku vesele, stanari zabrinuto gledaju što im se to događa ispred kućnog praga.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju