Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove evakuacije

Sava se izlila do Posavskih Podgajaca i Strošinaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Najveći problem je što voda još uvijek ne ide u šumu. Kanali postoje ali su ih mještani godinama zatrpavali', napomenuo je koordinator obrane od poplava Goran Miličević.

Vode rijeke Save nakon što su prije dva dana probile nasip kod Račinovaca i Rajevog Sela probile su sve do Posavskih Podgajaca i Strošinaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Godišnjica katastrofe Spomen križ na mjestu puknuća nasipa kod Rajeva Sela Slika nije dostupna Milenijske poplave FOTO I VIDEO Pogledajte kako je prije godinu dana izgledao istok Slavonije

U Posavskim Podgajcima, u kojima živi oko 1200 stanovnika koji se evakuiraju, voda je poplavila dio sela uz državnu cestu od Bošnjaka prema Gunji i Rajevom Selu te je prodrla u neke kuće i u visinu od dva metra, a polako ulazi i u kuće s druge strane ceste.

Snimke koje pokazuju razmjere katastrofe: Orašje treba epidemiologa, kuće u vodi do krova

Po riječima koordinatora obrane od poplava u Posavskim Podgajcima Gorana Miličevića, riječ je o savskim vodama koje dolaze iz pravca Rajevog Sela.

'U ovome trenutku pravimo zečje nasipe kako bi vodu kanalizirali i usmjerili u Spačvanski bazen', kazao je novinarima Miličević u Posavskim Podgajcima. Također je rekao kako mještani očekuju da im se dovezu dva rovokopača kako bi probili kanal kroz polja prema šumi.

Stanovnici u suzama gledali kako Strošinci nestaju pod vodom: Sve je gore i gore!

Miličević je naglasio kako pojedini mještani prave ogromne probleme jer ne dozvoljavaju da se ruše kolni prijelazi koje su sagradili u poljima, a koji sada priječe prolazak vode.

'Najveći problem je što voda još uvijek ne ide u šumu. Kanali postoje ali su ih mještani godinama zatrpavali', požalio se Miličević rekavši kako je u jednom trenutku postojala i ideja da se presiječe državna cesta kako bi se voda usmjerila u šume, ali to nije dozvoljeno jer je, kako je mještanima pojašnjeno, ta cesta jedini evakuacijski put prema nepoplavljenim mjestima u županjskoj Posavini.

Iako evakuacija još službeno nije započela, neki su mještani već napustili svoje domove, stvari iz prizemlja su maknuli na više katove. Situacija je vrlo teška, a mještani pojačavaju nasipe, a situacija bi iz trenutka u trenutak mogla postati kritična. Pripadnici Hrvatske vojske cijeli dan rade, pokušavaju spasiti ono što se spasiti da, a to je živa stoka u naseljima koja su u potpunosti pod vodom diljem općine Gunja.

Najnovije informacije o mjestima ugroženim poplavama pratite OVDJE!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene